AJÁNLÓ
 
17:13
2015. 11. 13.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
17:13
2015. 11. 13.
Teljes a zűr Valenciában: harmadik edzőjét tapossa a klub, mely jelenleg a kiesés ellen...
A bejegyzés folyatódik
 
17:13
2015. 11. 13.
Voro, már megint Voro. Immáron ötödször. A Valencia-család méltán elismert tagját,...
A bejegyzés folyatódik
 
17:13
2015. 11. 13.
A Barca-Atlético akkor lett érdektelen, amikor épp érdekes lett volna, a Sevilla-Betis...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alcácer: Negredónak nem kell semmit sem bizonyítani!

0 komment

Nincs vele tele a média. Zárkózott ember, tartják róla. Paco Alcácer, vagy ahogy barátai szólítják, "Paquito" a La Roja legeredményesebb támadója lett az Eb-selejtezők során. A Valenciával már öt La Liga-gólnál járó csatár a 9-esét kereső spanyol válogatott oszlopa lehet az Eb-n. A Marca újságírói a La Roja mai, angolok elleni (Alicante, 20:45) és a belgákkal (nov. 17., Brüsszel) vívandó barátságos mérkőzések kapcsán kérdezte a játékost, aki nem hazudtolta meg magát: mondandóját nem eresztette bő lére. Elvárások, a Valencia és Negredo is terítékre került. Mini-interjú.

 

A spanyol válogatott két érdekes barátságos mérkőzés előtt áll. Mit vár az angolok és a belgák elleni összecsapásoktól?

Ezek a találkozók egyértelműen a felkészülést szolgálják, de az ellenfeleket nézve nehezen nevezhetők barátságos mérkőzésnek az előttünk álló feladatok. Nehéz és izgalmas ütközetre számítunk. Nem mindennap adódik meg egy labdarúgó életében, hogy az említett együttesek játékosaival mérje össze tudását, két nagyszerű csata vár ránk.

Mi az, amit Del Bosque kiemelt a mérkőzések kapcsán?

Mi vagyunk az aktuális Európa-bajnokok, így minden ellenfél a skalpunkra hajt. Tisztában vagyunk ennek következményeivel, és ismerjünk ellenfeleinket, akik a kontinens elitjéhez tartoznak.

Milyen formában érzi magát hét hónappal az Eb-indulás előtt?

Kicsattanok az erőtől. A célom az, hogy folyamatosan magas szinten teljesítsek, így megkapjam a lehetőséget a válogatottban is. Arra törekszem, hogy minden évben jobb és jobb legyek. Talán a mostani szezont nem kezdtük túl jól csapat szinten, de én már öt gólnál járok, és a megfelelő hozzáállással biztos vagyok benne, hogy folytatni tudom a jó sorozatot.     

Jól esik önnek, amikor a média úgy fogalmaz, Morata és Diego Costa mellett, fontos láncszeme lehet a spanyol támadószekciónak a francia Eb-n?

Természetesen, de nem tulajdonítok neki különösebb jelentőséget. Ha kiemelnek, örülök, ha elmarasztalnak, akkor is. Hétköznapi ember vagyok, nem járok a fellegekben, ha jó játékosnak tartanak, és nem kerülök a padlóra akkor sem, ha rossznak bélyegeznek.

Ezek szerint jól fogadja a kritikát…

A kritikát mindig megfogadom, mert a fejlődésemet szolgálja. A buta beszédet viszont elengedem a fülem mellett.

Rengeteg jó csatár áll a La Roja rendelkezésére. Mit gondol, a David Villa-korszak óta miért nem sikerült egy igazi 9-esnek sem megszilárdítani a helyét a válogatottban?

Az igazság az, hogy nem tudom… Ez olyan kérdés, ami a kapitány hatáskörébe tarozik. Del Bosquénak kell meghoznia a végső döntést. A játékos feladata az, hogy megszakadjon a munkában, figyelve arra, hogy a lehető legjobban tegye a dolgát. 

Nuno is hasonló cipőben jár. Önnel meg van elégedve, de Negredóval…

Negredo mindent belead az edzéseken, profi a hozzáállása. Meggyőződésem, hogy így kell tovább folytatnia, hogy amikor megkapja a lehetőséget, tudjon élni vele. Ezen túl nincs mit bizonyítania, hiszen pályafutása során már eleget letett az asztalra. Mindannyian tisztában vagyunk a benne rejlő lehetőségekkel.

Azt hallani, a Valencia a téli átigazolási piacon csatárt akar igazolni. Negredo távozik a klubtól?

A labdarúgó feladata, hogy a játékkal törődjön. Ez a kérdés a klub vezetésére tartozik. Nincs mit mondanom…

Volt rá példa, hogy Negredo mesélt önnek a válogatottról?

Igen. Kijelenthetem, Negredónak hiányzik a selección. Abban az időszakban érezte igazán jól magát, amikor rendszeresen meghívót kapott és együtt játszhatott ezekkel a nagyszerű játékosokkal.   

Parejo a most futó bajnokság legeredményesebb középpályása. Mit gondol, mit kell még tennie, hogy Del Bosque megadja neki a lehetőséget a válogatottban?

Dani nagyon jó szezont fut és tavaly is lenyűgöző idényt produkált. Parejóban az a legjobb, hogy tisztában van a képességeivel és éppen ezért képes a varázslatra. Ez mindent elmond róla.

A szurkolók egy része úgy véli, Diego Costa képtelen alkalmazkodni a spanyol stílushoz. Idegen test a válogatottban?

Nem osztom ezt a vélekedést. Costa azért van itt, mert meg van benne a képesség, hogy eredményes tagja legyen a közösségnek. Ugyan ez áll Morata vagy az én esetemben is. Biztos vagyok benne, amint betalál, a gólok csak úgy áradni fognak.


 


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com