AJÁNLÓ
 
11:09
2017. 01. 03.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
11:09
2017. 01. 03.
Teljes a zűr Valenciában: harmadik edzőjét tapossa a klub, mely jelenleg a kiesés ellen...
A bejegyzés folyatódik
 
11:09
2017. 01. 03.
A Barca-Atlético akkor lett érdektelen, amikor épp érdekes lett volna, a Sevilla-Betis...
A bejegyzés folyatódik
 
11:09
2017. 01. 03.
A hétközi európai hepaj után halad tovább a bajnokság és már lassan mondhatjuk, hogy...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Voro: Ezúttal megkaptam a teljes bizalmat!

0 komment

Valencia Voro

Voro, már megint Voro. Immáron ötödször. A Valencia-család méltán elismert tagját, aki több mint egy évtizede (egészen pontosan 2005 óta tagja az első csapat vezetőségének) szolgálja a klub Chét, ismét kormányrúdhoz lökte az élet. Nagy hátbaveréssel és csodavárós (kárörvendős?) mosollyal az arcán. Salvador González Marco, vagy ahogy mindeki ismeri, Voro pénteki kinevezése óta ma este vezeti csatába először a Valenciát, melyet a Celta Vigo hív tetemre a Király-kupában. A bántóan szerény mesterrel az AS.com beszélgetett. Az interjú egy rövid kivonatát közöljük. 

 

Hogyan vágott neki a feladatnak?

Péntek este óta, amikor is a klub közölte velem, átveszem a csapat irányítását, sok mindenre nem volt időnk. Taktikáról még nem is beszéltünk, elsősorban ugyanis a fejekben kell rendet tenni. Sok sebből vérzünk, így a pszichés felkészítésen van a hangsúly. 

Milyen a hangulat az öltözőben?

Érthetően nem a legjobb, de nem csak a lemondás (utalás az addigi vezetőedző, Prandelli hirtelen távozására - szerk.), hanem az eredmények miatt is. Legalább annyit fel tudunk mutatni, hogy kétszámjegyű pont áll a csapat neve mellett, de így is a 17. helyen állunk a tabellán. A csapat nem hagyja el magát, a játékosok tisztában vannak azzal, hogy a siker az összefogástól függ, ami pedig csak akkor valósul meg, ha tiszta fejjel vágunk neki a feladatnak. Számunkra létfontosságú a győzelem. Erre egyébként korábban is sokszor megvolt az esély, de rendre elbuktunk. Ezen változtatnunk kell.

Valencia Voro

Eljátszott a gondolattal, hogy akár júniusig kitart a kispadon?

A mostani eset abban tér el a korábbiaktól (Voro korábban már négyszer ugrott be: 2008, 2012, 2015 és 2016), hogy amikor felhívtak, s elmondták, a vezetőedző lemondott, és hogy én veszem át a csapat irányítását, a klub vezetősége korlátlan bizalmáról biztosított. Ez hatalmas megtiszteltetés és felelősség is egyszerre. Bízom benne, hogy megoldást tudok kínálni. Nincs könnyű dolgunk, sok a sérült is a csapatban, de tisztában vagyunk vele, jelenlegi helyzetünkön egyedül mi vagyuk képesek változtatni. Lépésről lépésre haladunk majd, mindig az előttünk magasodó feladatra koncentrálva.

Voro eredménylistája beugróként : 11 meccsből 8 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség

Valencia Voro

Találkozott már személyesen Layhoon Channal?

Igen. Nemrég egyeztettünk. A klub minden dolgozója, az elnökasszonnyal az élen azon van, hogy minden eszközt biztosítson a sikeres működéshez, de eddig sok örömben nem volt részük. Érthető, hogy szívükön viselik a történteket, és gőzerővel keresik a megoldást. Fogalmazzunk úgy, nem szokványos, ha egy edző maga dönt a távozásról, s nyomós okai kellenek, hogy legyenek, de ezzel én nem szeretnék foglalkozni. Ami történt, megtörtént. Nem maradt más választásunk, bátran szembe kell néznünk a kihívással.

Layhoon Chan, a Turia-parti "first lady": teljesen fogalmatlannak tűnik, nem csak elsőre...

Valencia Voro

Mit tud Voro, amit mások nem?

Bízom benne, hogy a probléma megoldásának a kulcsa tudok lenni. Tisztában vagyok a helyzettel, amiben a klub jelenleg van. Minden erőmmel azon leszek, hogy a játékról vallott nézetemet és futballfilozófiámat a csapat fejlődésére használjam, amivel eredményesebbek leszünk. Csak erre koncentrálok. Az elvégzett munka abban a pillanatban megmutatja magát, amint a labda útjára indul. És akkor már nincs pardón: a játékosok, a vezetők, a szakmai stáb és a szurkolók mind egységesen, összefogva kell fellépnünk. 

Számít Parejóra?

A lehetséges távozók és érkezők kérdése jelenleg huszadrangú. Parejo a keret tagja. Hibát követett el (mint ismert a csapat csékáját nemrég egy diszkóban matyirészegen kamerázták le - szerk.), tudatában van, de ha én lennék az ellenfél edzője, örülnék, ha csapatom ellen nem játszana...Daninak a játékra kell koncentrálnia, hogy a pályán megfelelően teljesítsen.

Valencia Voro

Mi történt, hogy most nem csak átmeneti megoldást látnak önben?

Eddig mindig határidőket szabtak, most nincsenek időkorlátok. Bíznak bennem, ami azt jelenti, megkaptam a teljes felelősséget is. Hogy meddig maradok, az idő és az eredmények eldöntik. Nem gondolkodok én sem határidőkben. Egy dolog világos előttem, addig maradok, ameddig meggyőződéssel tudom képviselni a munkát, természetesen a klub érdekeit szem előtt tartva.

Az igazolásoknál is kikérik majd a véleményet?

Ha eljön az ideje, természetesen nekem is véleményt kellene formálnom. Egy futballklub vezetése három "lábon áll", az edző, az elnök és a tulajdonos, nekik kéz a kézben egy irányba kell húzniuk. Ha ez nem  valósul meg, akkor az nem csak a Valenciánál, bármely más klubnál is gondot okozhat. Egyikünk sem mehet csak a saját feje után.

Valencia Voro

Hallani lehetett korábban Obi Mikel érkezéséről, mennyi ennek az esélye?

Péntekig csak annyit tudtam az ügyről, amennyit a sajtóban olvastam. Nem is akartam, és nem is kellett ezekről a lépésekről korábban informálniuk. Most megerősíthetem, bár volt érdeklődés a felek között, az egyezség létrejötte messzinek látszik. Azon dolgozunk, hogy a legjobb megoldásokat találjuk meg a csapat számára.

Miben kell fejlődni?

Egyértelmű, ha csak a keretre pillantunk, hogy a csapat sokkal erősebb annál, mint azt a tabellán elfoglalt helye mutatja. A futball összetett játék. A kialakult helyzetért egyedül a játékosokat nem lehet felelőssé tenni, mind azok vagyunk, akik itt dolgozunk.

Rosszabb a helyzet annál, mint amikor Ayestarán helyét vette át?

Mindkét időszak nehéz próba elé állított. Talán az első négy forduló után történt váltás alkalmával kisebb volt a nyomás: a színpad és a szereplők ugyan azok, de kevesebb mérkőzés van hátra a végéig. A kihívás is nagyobb, hiszen az élet közben több akadályt gördített elénk, míg az időnk a megoldás megtalálására kevesebb lett. Nincs más lehetőségünk, el kell kezdenünk keményen dolgozni.

Forrás: As.com


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com