AJÁNLÓ
 
07:53
2015. 11. 23.
Bár az egész futballvilág a Bernabéura figyelt, a játéknapon Galiciában is derbit...
A bejegyzés folyatódik
 
07:53
2015. 11. 23.
Nuno megy. Ez biztos. Hogy küldik, vagy ő áll fel, még nem világos, ám a spanyol...
A bejegyzés folyatódik
 
07:53
2015. 11. 23.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
07:53
2015. 11. 23.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
07:53
2015. 11. 23.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

12. forduló - vasárnap

0 komment

12. forduló vasárnap La Liga videóösszefoglaló

Szombaton jól odapörköltek a csapatok, ám a forduló folytatása is tartogatott érdekességeket. A Levante Rubí kezei alatt életjelet adott, a Granada majd három hónap után tudott ismét győzni, a Villarreal ki-ki meccset vívott az Éibarral, s este az Atlético meghódította a Beníto Villamarínt. Kattintás után jönnek a részletek! Videóösszeállítás.

 

Sporting Gijón-Levante, 0-3.

Teljes gőzre kapcsoltak a valenciaiak, cél a túlélés. Legalábbis most úgy tűnik, Rubí képes jó útra terelni a játéknap előtt még sereghajtó Granotát. A Levante Gijónból rabolt három pontot, ráadásul dinamikus, látványos futballal. Deyverson duplázott és Feddal is betalált az első félidőben, míg a hazaiak tizenegyest vétettek (Jony). Ha a Levante a következő fordulóban legyőzi a Betist, akár ki is léphet az árnyzónából.

 Villarreal-Éibar, 1-1.

Ha valaki a szezon elején azt mondja, a Villarreal-Éibar rangadó lesz a La Ligában, kiröhögöm. Most ezért mindenki nyugodtan kiröhöghet, mert végül a 12. fordulóban e motto alatt borultak egymásra a felek.  S a csörte nem maradt el a várakozástól! A Submarino robogott, míg az Éibar remekül kontrázott. Egy ilyen megugrás után Enrich vezetést szerzett a baszkoknak. Hiába haraptak, robotoltak a sárgák, az első félidőben a nagy akarás meddő fölényt hozott csak. Sőt! Ha az Éibar nem rontja el a büntetőt, a baszkok két gólos előnnyel vonulhatott volna a szünetre.  A fordulás után a Villarreal sokáig csak piszmogott, ám végül Jaume Costa a lefújás előtt 5 perccel egyenlített, így a végig forrongó Madrigal megkönnyebbült.  A csapatok 10-10 fővel fejezték be a találkozót: a hazaiaknál Marcelino már hármat cserélt, amikor Bonera lesántikált a pályáról, míg a vendégeknél Keko két sárga után mehetett zuhanyozni. A Villarreal az iksszel pontszámban beérte a derbi gallegón veszítő Celtát és jobb gólarányának köszönhetően elfoglalta a 4., BL-indulást érő helyet a tabellán.

Granda-Athletic Bilbao, 2-0

Csoda történt! Sandoval csapata a 2. fordulóban nyert utoljára, így majd három hónapos böjt után örülhettek ismét sikernek Granadában. Tény, a piros-fehérek hatalmas malaccal jutottak előnyhöz a találkozó elején: egy beadást követően Laporte lábáról saját kapujába csurgott a labda, az elmozdult Iraizoz tehetetlen volt. Ezután még Success is lecsapott, a Caparrós által felfedezett fiatal támadó egy védelmi megingást használt ki, amiben Laporte ismét benne volt. A diadallal Sandoval megmentette állását. Az Athletic roppant gyenge napot fogott ki. Nem érdemelt többet.

Real Betis-Atlético Madrid, 0-1.

Az Atleti dominált a Villamarínban, ahol az utóbbi időben sokat kritizált Koke góllal biztosította a Cholo-csapat sikerét. Xavi Torres hatalmasat hibázott a szituációnál. A matracosok ezután sem álltak le, de ahogy idén már többször láthattuk, a döntő helyzetekben a gépezet csődöt mondott, így maradt a minimál diadal. Az Atleti győzelmével letaszított a 2. helyről a Real Madridot és négy pontra megközelítette a tabellát vezető Barcát.

Hétfőn rendezik: Getafe-Rayo Vallecano, 20:30

Tabella

12. forduló vasárnap La Liga videóösszefoglaló


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com