AJÁNLÓ
 
12:51
2015. 08. 28.
Mielőtt még egy kézlegyintéssel elintéznénk a két gigász mai meccsét és vele a...
A bejegyzés folyatódik
 
12:51
2015. 08. 28.
Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A...
A bejegyzés folyatódik
 
12:51
2015. 08. 28.
Diego Simeone a lefújást követően egyesével gratulált a játékosainak. A sajtótájékoztatón...
A bejegyzés folyatódik
 
12:51
2015. 08. 28.
Hamarosan becsengetnek a Camp Nouban, a világ szeme pedig Undiano Mallenco az Atlético...
A bejegyzés folyatódik
 
12:51
2015. 08. 28.
A szokatlan újévi hajtás sem lepte meg annyira a La Liga csapatait, mint engem. A beharangozóból...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2. forduló: Prömier után

0 komment

Enyhe túlzás lenne azt állítani, hogy a La Liga csapatai keményen bekezdtek az első fordulóban. A tizenkét gól tíz mérkőzésen arról árulkodik, hogy a játékosok még nem igazán kapták el a fonalat, s a fizikai felkészítés fáradalmainak nyomai, az új csapattársak be(nem)illeszkédése és persze a csatárok bénázása mind-mind hatással volt az összecsapásokra.

 

A nagy nyári jövés-menésnek bár még nincs vége, de jó látni, hogy a nemzetközi transzferpiacon az utóbbi években csendesebb spanyol csapatok egyre több életjelet mutatnak, és apránként kiveszik részüket az átigazolásokból. Ebben persze szerepet játszik a nemzetközi kupákban induló csapatok (5+2!! OOLLLÉÉÉÉ!!) motiváltsága, a jó szereplésből befolyó összegek, a televíziós pénzek év végére tervezett újraelosztása (tehát nem kell annyira spórolni), és maga a spanyol bajnokság színvonala is. Hajtás után La Liga 2. forduló beharang.

20:30 Villarreal - Espanyol

Nyitányként máris itt a lehetőség a tengeralattjáró zsenge szerzeményei előtt, hogy bizonyítsák az új közönségnek, minden centet megértek, ugyanis az az Espanyol látogat a Villarrealhoz, akik idén eddig inkább csak gyengültek. Marcelino könyvelői tartják az egyenleget, hisz a bevételek nagyjából fedezik a kiadásokat (27 M vs 28,7 M), ráadásul Soldado személyében nyertek egy olyan rutinos befejezőcsatárt, aki első ránézésre kiválóan illeszkedik a mester rövidpasszos rendszerébe is. A Betis elleni döntetlen és ökölharc után nem lesz ott a csapat kapitánya Bruno Soriano, de a kihagyott helyzeteket látva, ill. a spanyol MTK első fordulóban mutatott játéka miatt sem túl nagy merészség azt állítani, hogy a Villarreal van annyival jobb csapat, hogy otthon behúzza a szezon első 3 pontját. 

"Az öltöző arra van!"

Szombat

18:30 Real Sociedad - Sporting Gijon

Moyes Jonathasszal (és most már Illarramendivel is) felturbózott csapata egész pofásan mozgott a Riazorban, ahonnan csak a jó Isten tudja miért távoztak összesen csak egy ponttal. Veláék kihagyták a kihagyhatatlant is, de a Sociedad igazi ereje köztudottan otthon mutatkozik meg. A friss feljutó Sporting Gijón Abelardo vezérletével (és óriási mákkal?) sikeresen rabolt pontot a (már megint) újjá formálódó Real Madridtól, s ez az eredmény igencsak feldobhatta az újonc önbizalmát. A San Sebastianban az ex-Barcelona védő már számolhat a jövő Barcelonájának csillagával, Haliloviccsal is, ahol nem titkoltan újra meglepetést szeretnének okozni. A rendkívül dinamikusan támadó és védekező gijóniak jól tudják, még az idény elején kell összelopkodniuk a bemaradáshoz szükséges pontok nagy részét, mert utána - az Eibar példájából tanulva - az összeállt, rutinosabb csapatok ellen, még Tom Cruise sem tudná majd őket kirángatni egy esetleges lejtmenetből...

A jövő Xabi Alonsója... már ami a fizimiskát illeti

20:30 Barcelona - Malaga

A Malaga számára a legjobb hír Santa Cruz kölcsönvétele, és kb. ennyi. Javi Graciának nem hinném, hogy az arabok ezt ígérték volna, amikor aláírták vele a szerződést. A tavalyi Barca-verés után még büszkén nyilatkozó sportigazgató lemondott, a fiatal, tehetséges játékosokat eladták, így az egyébként ambiciózus trénernek sok lehetősége nincs azon túl, hogy egy jól összerakott védelemmel nekivág az új idénynek, és reméli a legjobbakat. Ami erőt adhat a Camp Nou-ban az egykor szebb napokat is látott Albicelestes-nek, az a tavalyi bajnok ellen elért eredmények. Egyedüli csapatként (minden kiírást egybevetve) nekik sikerült egyedül pozitív mérleggel zárni a Barca ellen (0-1, 0-0). A katalánok keretében fogynak a sérültek: Dani Alves és Douglas visszatérése bár még várat magára, de az Athletic ellen lecserélt Busquets, a már egészséges Adriano, valamint az eltiltásból visszatérő Mathieu is ott lehet Luis Enrique keretében, de elnézve Vermaelen teljesítményét maximum a cserepadon. Piqué ügyében a fellebbezés nem járt sikerrel, így a katalán bekk biztosan kihagyja a mérkőzést, de ez most nem jelenthet gondot az újabb díjakat besöprő Messiéknek. A San Mamésban aratott rendkívül taktikus győzelem valamelyest megnyugtatta a blaugrana szurkolóit, de ha nem sikerül gyorsan megtörni a Malaga védelmét, kínkeserves 90 perc várhat az FC Barcelonára.

Lehet még 34 évesen megváltó?

22:00 Celta Vigo - Rayo Vallecano

Tetszik ez a Celta. A Vigo Guidetti és Aspas személyében jól pótolta a távozó Larriveyt, illetve a nagyobb feltűnésre vágyó Santi Minát, így Nolitóval kiegészülve ott folytathatják, ahol tavaly abbahagyták. A nyitófordulóban az idén kiesés ellen harcoló Levante ellen húzták be kissé nehézkesen a három pontot, de a támadásépítések egész flottul mentek, és ha nincs egy rakás kihagyott helyzet, lehetett volna több is közötte. A Rayo persze más kávéház. Paco Jémez a blog és a talán az egész spanyol labdarúgás egyik kedvenc karaktere. Borzasztóan nehéz helyzetben van, hisz a fővárosi miniklub pénzügyileg rendkívül rozoga, s a másik három madridi brigád mellett alig van a csapatnak "mediális értéke". Írd és mond, a tizenhárom távozó és a kilenc érkező játékos bizniszt lehozták 0 eurónyi pénzmozgással, s ilyen szigorú költségvetés mellett is - stabil középcsapatként - el tudja nyerni a semleges nézők szimpátiáját. A Valencia elleni 0-0 még sokat érhet a végelszámolásnál, a Celta ellen pedig van miért visszavágni, a tavaly elszenvedett 6-1 után. Paco harcmodorát ismerve mindig ott a meglepetés lehetősége, de ez most - a Rayo hektikus védelme miatt is - inkább a hazaiaknak áll.

Pedig mennyien hívtak...

22:30 Real Madrid - Real Betis

Nagy a zúgolódás idén nyáron Madridban, hisz a decimát elnyerő közönségkedvenc Carlo Ancelotti eltávolítása sok madridistánál kiverte a biztosítékot. A helyére érkező Rafa Benítezre a szakik szerint túl nagy ez a kabát, s  ezen a megítélésén az első fordulóban elért gólnélküli döntetlen sem dobott sokat. A keret borzalmasan erős, a nyomás pedig óriási a Real mesterén, aki időt kér a szurkolóktól. Hogy a hangok kissé elhalkuljanak, az idén újra feljutó Betis Sevillát kell elfenekelni a Bernabéuban, amire lássuk be, minden esély megvan. A vendégek kapuját az az ex-Realos Antonio Adán őrzi majd, aki az elmúlt fordulóban két (három, négy) hajmeresztő hibát is elkövetett a Villarreal ellen. Hazai oldalon sérült már nincs, Benzema is a csapattal edz, így a gála végén akár néhány perc erejéig be is állhat majd, hogy szokja a ritmust. 

Zizout várta nép, de Benítezt kapta...

Vasárnap

18:30 Eibar - Athletic Bilbao

A tavaly kiesőhelyen végző, jelenleg pedig baszk listavezető, valamint az EL résztvevő baszk szuperkupa győztes összecsapása igazi csemege lesz a második fordulóban. Az Eibar ugyanúgy kezdte a szereplést, ahogyan tavaly, remélhetőleg Mendilibarral sikerül átmenteni a formát majd a második félévre is. Az Athleticről tudjuk, hogy egy rendkívül erős, fegyelmezett, jól összerakott csapat, amely idén nagyon sok fejfájást fog okozni mindenkinek a ligában... de a baszk derbi, az baszk derbi, azaz ebből bármi lehet. 

20:30 Sevilla - Atletico Madrid

Én már nem találok szavakat Monchira. 53 millió euró a bevételi oldalon, 23 milió euró a kiadások oldalán. Komoly távozók Bacca és Aleix Vidal. Komoly érkezők: Krohn-Dehli, Rami, Konoplyanka, Escudero, N'Zonzi, Immobile, Llorrente...! Hihetetlen mit tud ez a fickó. A felelősség innentől azonban már Emery vállát nyomja, hisz ezzel a kerettel villantania is kell majd valamit, nem csak a ligában, de Európában is. Cholo fiait sem kell persze félteni, hisz a 'Tico rendkívül megerősödött az elmúlt néhány hétben. Jackson Martinez és Vietto leigazolása mellett a legnagyobb fegyvertény a Chelsea által körbeudvarolt Griezmann és Koke megtartása, valamint Filipe Luiz visszaszerzése volt. A két edző legnagyobb feladata jelenleg ugyanaz: a lehető legrövidebb idő alatt megpróbálni csapattá gyúrni ezeket a fantasztikus játékosokat. Az első fordulót Gabiék abszolválták nagyobb sikerrel, bár a Las Palmas ellen még érezhető volt a döcögős játék, ill. Arda Turan hiánya. Pikáns, sok lapos, sok gólos csatát várunk a forduló összecsapásán

Monchi és a feledés homályába merült Llorente

20:30 Valencia - Deportivo La Coruna

A Valenciának, ha bármit is akarnak ettől a szezontól, pótolnia kell Otamendit. A Rayo ellen a védelem ingatag lábakon állt, elöl pedig a Monaco elleni BL-selejtező mérkőzés zavarhatta össze a fejeket, mert Piattiéknak sikerült a lehetetlent is kihagyniuk. A keret fiatal, és erős, de Nunónak sok dolga lesz még a csapattal. Mindettől függetlenül a Deport immáron biztos BL résztvevőként simán el kell intézniük a Mestallában.

Játszanak még két kiesési rangadót:

22:30 Getafe - Granada

22:30 Las Palmas - Levante

Friss hírekért és érdekességekért kattints a facebook oldalunkra!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com