Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

12. forduló - vasárnap

0 komment

12. forduló vasárnap La Liga videóösszefoglaló

Szombaton jól odapörköltek a csapatok, ám a forduló folytatása is tartogatott érdekességeket. A Levante Rubí kezei alatt életjelet adott, a Granada majd három hónap után tudott ismét győzni, a Villarreal ki-ki meccset vívott az Éibarral, s este az Atlético meghódította a Beníto Villamarínt. Kattintás után jönnek a részletek! Videóösszeállítás.

12. forduló - szombat: a nap, amikor Benítez megbukott

0 komment

La Liga 12. forduló szombat el Clásico derbi gallego

Bár az egész futballvilág a Bernabéura figyelt, a játéknapon Galiciában is derbit rendeztek. Pályára lépett emellett a Sevilla és a Valencia is, nézzük, milyen eredménnyel!

2. forduló: Prömier után

0 komment

Enyhe túlzás lenne azt állítani, hogy a La Liga csapatai keményen bekezdtek az első fordulóban. A tizenkét gól tíz mérkőzésen arról árulkodik, hogy a játékosok még nem igazán kapták el a fonalat, s a fizikai felkészítés fáradalmainak nyomai, az új csapattársak be(nem)illeszkédése és persze a csatárok bénázása mind-mind hatással volt az összecsapásokra.

32. forduló: küzdeni az utolsó leheletig!

0 komment

Sokaknak már a könyökén jön ki a spanyol foci, mert ahová néztünk az elmúlt két hétben, hispán csapatok összecsapásaiba botlottunk. Egyszerűen az van, hogy ami nem jött össze II. Fülöp legyőzhetetlennek hitt armadájának (1588), ami az ibériai ország iparának lehetetlen küldetés, azt a futball elintézi: a spanyol pontvadászat Európa vezető hatalma, a La Liga klubjai pedig a kontinenst félelemben tartó füstölgő ágyúcsövek. De hagyjuk is a barokkos ömlengést és a rokokós csipkézést, térjünk a tárgyra! Alapvetően három kérdéskörrel kell foglalkoznunk a 32. forduló kapcsán: (1.) hogyan alakul a két gigász versenyfutása, (2.) mi történik a harmadik helyért folyó harcban, (3.) miként szerepelnek a kieső pozícióban álló csapatok.

22. forduló - Madridi derbi

0 komment

Pár évvel ezelőtt volt egy időszak, amikor mindenki a halál faszára kívánta a klasszikókat. Érdekes módon ez pont az az időszak volt, amikor elvileg a klasszikó számított a legcsúcsmeccsebb csúcsmeccsnek. Még érdekesebb módon viszont igazából az van, hogy az egészben nincs is semmi érdekes, és egyszerűen arról van szó, hogy valami, amit különlegesnek és egyedülállónak tartunk, hétköznapivá válva elveszti a báját. Azzal, hogy az utóbbi időben az Atléti is beszállt a nagyok párharcába, egyfelől jóval izgalmasabb lett a bajnokság, és a madridi derbiket újra nagyobb érdeklődéssel kezdte figyelni a világ. Másfelől viszont, amikor a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a spanyol kupában is találkozva egymás hegyén-hátán jönnek az összecsapások, akkor megint a hétköznapivá válás fenyeget. Egészen biztosan erre gondolt James Hetfield is, amikor gyerekkoromban (azidőtájt, amikor még éppen nyitottunk a világra, ahelyett, hogy arról beszéltünk volna, hogyan kéne magunkra reteszelni az ajtókat) arról dalolt az MTV-n, hogy szomorú, de igaz. De legyen akármilyen szomorú meg igaz, bazz, ez a forduló akkor is a madridi derbiről fog szólni!

2. forduló: A nemzetközi kupák árnyékában

0 komment

Múlt hétvégén végre elrajtolt hőn szeretett bajnokságunk, és a hétközi nemzetközi kupafordulók (és sorsolás) után máris "pirig-pereg" a történet a második kűrrel. Ahogyan azt Equinox már összefoglalta hétfőn, sípos seggű lovon és anyakoca lovagláson kívül volt itt kérem minden, mint a búcsúban. Lássuk, mi is vár ránk mától vasárnap estig:

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com