AJÁNLÓ
 
12:30
2014. 08. 29.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
12:30
2014. 08. 29.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
12:30
2014. 08. 29.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
12:30
2014. 08. 29.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
12:30
2014. 08. 29.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2. forduló: A nemzetközi kupák árnyékában

0 komment

Múlt hétvégén végre elrajtolt hőn szeretett bajnokságunk, és a hétközi nemzetközi kupafordulók (és sorsolás) után máris "pirig-pereg" a történet a második kűrrel. Ahogyan azt Equinox már összefoglalta hétfőn, sípos seggű lovon és anyakoca lovagláson kívül volt itt kérem minden, mint a búcsúban. Lássuk, mi is vár ránk mától vasárnap estig:

Getafe - Almería

Péntek este a tavaly épphogy bennmaradó Getafe indíthat rohamokat Franco tábornok elhagyatott legelőin Almeria hős vitézei ellen. Az első fordulóban Contra mester szerint szinte minden hiányzott a csapatból, szóval most valamivel jobb játékra számítunk, mint a Celta ellen (nem lesz nehéz). A vendégeknek sincs sok okuk a mosolygásra, ugyanis sikerült összehozni egy langyi-bangyi döntetlent odahaza az 1 órán át 10 emberrel játszó Espanyol ellen. Kiesési rangadó?

Valencia - Málaga

A denevérek a sevillai rangadó után egy jól megérdemelt ponttal távozhattak, így az első győzelem megszerzésére a Mestallában kerülhet sor. Nuno Espírito Santo "kiszórta a selejtet" és jószerivel egy teljesen új csapatot épít Valenciában. Várható még érkezés Enzo Pérez és egy vérbeli középcsatár személyében, de úgy fest a Málaga ellen még a jelenlegi kerettel állnak ki. Apropó Málaga: reméljük, hogy a múlt heti hirtelen felindulásból elkövetett gyilkossági kísérletek sora csak a mindenáron bizonyítani akaró játékosok pillanatnyi elmezavarának köszönhető, merthogy Uraim, ez nem a skót 2. liga! A közvélemény hazai győzelmet vizionál... Mi is.

Athletic Bilbao - Levante

Ma Spanyolország legboldogabb csapata az Athletic Bilbao. Szerdán parádés eredményt produkálva, a Rafa Benítez vezette Napoli felett aratott 3-1 győzelemnek köszönhetően, immáron BL-résztvevőként várják a Levantét. Az örömmámorban úszó baszkoknak (többek közt Aduriz formáját is elnézve) nem jelenthet gondot hazai közönség előtt a múlt héten kilátástalan játékot mutató valenciai csapat.

Aupa Athletic!

Córdoba - Celta Vigo

A Córdobának nyitányként a Bernabéu jutott, ahol kaptak is egy decens dupla gombócot. Szégyenkezni persze nincs okuk, hisz a Realtól kikapni (ligaújoncként pláne) nem gáz. Az, hogy Albert Ferrer milyen focival igyekszik megvetni a lábát a Primera Divisiónban, csak most fog kiderülni igazán. Könnyű dolguk persze nem lesz, ugyanis az a Celta Vigo lesz az ellenfél, aki tavalyi szép játékával várakozásokon felül teljesített. Az új szezonra Eduardo Berizzónak ráadásul úgy tűnik, sikerült megerősítenie a keretet és a játékukban sem történt visszaesés. Larrivey még mindig formában van, a csapatjáték működik, fizikailag pedig talán az egyik legjobb állapotban lévő csapat a ligában. Nálam kettes… Nálad?

Atlético Madrid - Eibar

Mandzukic nem tudom mennyire szokott "Torresezni", de a múlt héten két hatalmas ziccert is kihagyott, és ez a matracosok 2 pontjába fájt. Szemmel láthatóan még nincsenek csúcsformában, Simeone is csak a nézőtérről figyelhet (még hét mérkőzésen át), ráadásul Arda Turan sem áll még csapata rendelkezésére. Az ellenfél az idei „mindenkikedvence” Eibar lesz, aki az első fordulóban már történelmet írt. Otthon, 5-6000 ember előtt ment a játék, de, hogy 50 000 Cholo-féle arc ordítására hogyan reagálnak... Megmondom őszintén, kissé féltem az újoncot.

Espanyol - Sevilla

Ennek a Sevillának se íze, se bűze. Pont. A keret változott, játékosok jöttek-mentek, de az Eméry féle tüzes játékon kívül alig látjuk a koncepciót. Sem a Real ellen, sem a Valencia ellen (otthon). Banega érkezésével ez persze változhat, de megint benne van a pakliban a hónapoikg tartó csapatépítés. Kár lenne értük. Az Espanyol szépen helytállt az Almeria ellen (60 perc - 10 emberrel - végén egyenlítés), de azt hiszem megegyezhetünk, hogy a 10. helynél feljebb nem várható a kék-fehér csapat idén sem. Küzdelmes X?

Villarreal – Barcelona

A vasárnap esti "négyes fogat" egy igazi csemegével indul: a Sárga Tengeralattjáró látja vendégül a nyáron jelentősen megújult katalán gárdát. Marcelino csapata meg akarja tartani a tavalyi 6. helyet, a keret pedig adott is ehhez. Katalán oldalon pedig most válik el, hogy a hazai dózerolás után mire képes idegenben Luis Enrique csapata. Messi „régi Messit” idéző játéka és a valósággal berobbanó Munir El-Haddadi (tavaly még a juvenil A-ban tolta, év végére B csapatba került, majd Lucho érkezésével a felkészülést már az A csapatnál kezdte meg) hozzájárulásával simán hozták 10 emberrel is a nyitó meccset, ráadásul dos Santosék ellen már Neymar is pályára léphet. Az egyetlen kérdés, hogy Lucho Pedritónak szavaz-e bizalmat a kezdőben, vagy a 18 éves tehetségnek. Látványos és gólgazdag mérkőzés várható egy nem lebecsülendő Villarreallal.

Real Sociedad - Real Madrid

A királyi gárdánál Ancelotti kijelentése ellenére még nem zárult le a transzfer-szezon, mivel Di Maríát és a távozóban lévő Xabi Alonsót pótolnia kell Péreznek, ha nem akar pofára esni a 250 milliós támadósorral. Úgy fest, hogy Khedira marad, Illarrának bizonyítania kell, Ronaldo speciális edzőterv alapján dolgozik, a többiek pedig szinte 100%-os fizikai állapotban várják az összecsapást. A Sociedad Griezmann eladásával (és az EL-buktával) sokat gyengült, de hazai környezetben, fegyelmezett védekezéssel megnehezíthetik a BL-győztes dolgát... maximum ennyi. A 3 pontot úgy viszi a Real, mint Vágási Feri a bútorokat. Enyhe verítékkel.

"...10 millió évente... 10 millió..hmm.. abból jut borotvahabra is..." 

Deportivo La Coruna - Rayo Vallecano

Újra itt a Depor! A Riazor egy évnyi száműzetés után remélhetőleg telt házzal várja majd kedvenceit és bízik benne, hogy a Rayo nem szarik a küszöbre. A madridi törpeklub nagyszerű eredménnyel (0-0 az Atlético ellen) és taktikus játékkal indította a bajnokságot. Paco Jémez a rajt előtt azt mondta, nem erősödtek, ami a keretet illeti, a játék persze más tészta. A játékosok jobban ismerik egymást is és a mester filozófiáját is, így talán nem is az igazolt neveken kell, hogy legyen a hangsúly. Nem lennénk meglepve, ha a fővárosiak bezsebelnék a három pontot.

Elche - Granada

Az Elche a múlt héten annnyira érezhette jól magát a Camp Nou-ban, mint Ganxsta Zolee az IKEA konyharészlegén az asszonnyal. Lövésünk nincs mi Fran Escribá alapkoncepciója (a Barca ellen talán ötször jutottak át a felezővonalon), ergo teljes meglepetés lesz a játékuk. A Granada ellenben a Depor legyőzése után vérszemet kapott, és újabb "gólyairtást" tervez. Csak a torkukon ne akadjon a béka...

Így a végére illene néhány szót ejteni a nemzetközi kupák sorsolásáról is. A BL főtáblán a Bilbaoval kiegészülve egy nagyon erős négyes képviseli majd a spanyol bajnokságot. A címvédő királyi gárda viszonylag kellemes sorsolást mondhat magáénak, hisz a B csoportban a nagy visszatérő Liverpoolon kívül a Basel és a Ludogorets elleni összecsapásokat simán nevezhetjük ujjgyakorlatnak. A matracosok az A csoportba kerültek a Juve, az Olympiakos és a Malmö mellé... (Cholónak legalább lesz esélye kifuttatni az új fiúkat.) A katalán óriás az F csoportba került a mocskosul gazdag és jó PSG-vel, a mocskosul holland Ajax-szal és a mocskosul nagy verésekre ítélt Apoel FC-vel. Talán a baszkok csoportja tűnik a legkiegyensúlyozottabnak a H csoportban az FC Portóval, a Shakhtar Donyeckel (Hierro szerint Szaksztyár Tonyek), valamint a BATE Borisov-val. 


A tavalyi év megmutatta hol is rejlik az európai klub futball ereje, így azt hiszem joggal várhatjuk el mind a négy résztvevő csapattól a továbbjutást, sőt, még a csoportgyőzelem is reális kritérium ezen a szinten.

Az első mérkőzésekre szeptember 16.-17.-én kerül sor. 

További friss hírekről és minden egyébről, ami spanyol foci, bővebben a Facebook-oldalunkon olvashattok.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com