AJÁNLÓ
 
07:30
2017. 02. 22.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2017. 02. 22.
Jön a 11. forduló! BL-ből, EL-ből lógó nyelvvel visszakullogó csapatokkal. Minden...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2017. 02. 22.
A La Masía és a La Fabrica megítéléséről, azaz a Barcelona és a Real Madrid utánpótlás-központjainak...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2017. 02. 22.
Eltűnt. Pedig Saviola (becenevén el Conejo, azaz a Nyúl) csillaga sokáig ragyogott a...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barcelona és a tovatűnő mágia

0 komment

Barcelona labdabirtoklás visszaesés mágia

Unalomig ismételt szlogen a Barcelona kapcsán a labdatartás, ami de facto a klub futballfilozófiája, ha úgy tetszik modernkori ars poeticája. A Cruyff-féle holland iskolából rügyet bontó mágia, mely Pep Guardiola idején virágzott ki, alkalmas utódok nélkül hanyatlóban. A szemünk láttára berobbant, felnőtt, majd kiöregedett La Masía-növendékek arany generációjával az alapok is megremegtek. Kellő színvonalú utánpótlás nélkül pedig óhatatlan következmény a visszaesés. Temetni a Barcát így sem kell. Csak elfogadni a tényt: az egykor megingathatatlan óriás ma már törékeny. 

 

Az alábbi grafikon azt mutatja, Guardiola távozását (2008-2012) követően évről évre, idényről idényre esett a Barca labdabirtoklása. Ami leginkább szembetűnő, az Xavi kiválása után keletkezett űr:  a kép alján található adatok mutatják az egy mérkőzésre eső átlag passzok számát, amit hosszú évekig magasan a Barca egykori kapitánya, Xavi vezetett. Távozása azonban mély sebet ejtett a Barca középpályájának tengelyében, hiszen utána kizárólag védőket(!) találunk (Jordi Alba, Piqué, Mascherano) kiemelve, akiknek eredményei ráadásul jóval elmaradnak a culés játékmester mutatóitól. A 2016-17-es szezonban eddig Mascherano a Barca passzkirálya, ami önmagában is vicc.

Barcelona labdabirtoklás visszaesés mágia

A Barca középpályája tehát folyamatosan gyengült az elmúlt évek során, ráadásul pont azon a területen, melyre a katalán játék eszenciája épül. Megoldás? Meg kell állítani a visszaesést. Hogyan? Megfelelő igazolásokkal. S tegyük tisztába, André Gomes nem ez a kategória.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com