AJÁNLÓ
 
17:12
2015. 11. 15.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
17:12
2015. 11. 15.
Minden szempár a Real Madridra szegeződik a La Ligában, hiszen történelmi lépés előtt...
A bejegyzés folyatódik
 
17:12
2015. 11. 15.
Jön a 11. forduló! BL-ből, EL-ből lógó nyelvvel visszakullogó csapatokkal. Minden...
A bejegyzés folyatódik
 
17:12
2015. 11. 15.
A La Masía és a La Fabrica megítéléséről, azaz a Barcelona és a Real Madrid utánpótlás-központjainak...
A bejegyzés folyatódik
 
17:12
2015. 11. 15.
A Barca-Atlético akkor lett érdektelen, amikor épp érdekes lett volna, a Sevilla-Betis...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Faubert: Alig hunytam le két másodpercre a szemem!

0 komment

Még ma is sokan vakarják a fejüket, hogy a búbánatba sikerült a Madridnak leigazolnia Julien Faubert-et? A kölcsönben megszerzett bűnrossz francia középpályás, aki extravagáns viselkedésével keltett csak feltűnést a La Ligában, hat hónapot tölthetett a Bernabéuban a 2008-2009-es szezonban. Játékával nem sikerült meggyőznie sem Juande Ramos mestert, sem az edző utódját. A 32 éves Faubert ma szabadon igazolható, jelenleg a spanyol negyedosztályban harcoló Gavá csapatával edz. Az AS.com kitartó munkával kutatta fel és bírta szóra a játékost, aki beszélt a Real Madridnál töltött korszakáról, a Benzema-ügyről és a híressé vált Bernabéu-i sziesztáról. Alberto Martínez interjúja.

 

Köszönet érte, hogy fogadott a körülmények ellenére is. Ha jól tudom, ön nem tartózkodott Párizsban a támadás idején (nov. 13., péntek), hanem Bordeaux-ban érte a terroresemény híre. Hogy érzi magát?

Ami történt, az egészen borzalmas. Az eseményt a Madridot 11 évvel ezelőtt ért csapáshoz tudnám hasonlítani, szomorú pillanatok ezek…  

Visszakanyarodva a labdarúgás világához, hogyan vélekedik a Benzema-ügyről?

Az embereket meglepte a bírósági eljárás során feltárt tény. Nehezen lehet megérteni, hogyan kerül egy labdarúgó, akinek az élete gyakorlatilag meg van oldva, ilyen helyzetbe... Benzemát remek játékosnak és embernek tartom, de mit lehet róla gondolni most?!  

Úgy tudjuk, jelenleg a Gavá (Barcelona) csapatánál edz, mely a spanyol negyedosztályban (Tercera División) vitézkedik. Mi történt?

A nyáron elém tett ajánlatok nem győztek meg, s mivel a feleségem Castelldefelsből származik, egy barátunk révén felvettük a kapcsolatot a Gavá edzőjével, aki megadta a lehetőséget, hogy a csapattal eddzek.

Hat hónapig állt a Real Madrid szolgálatában Hogyan emlékszik vissza blancóknál töltött időszakra?  

Hihetetlen történet volt az enyém. Egy biztos, ha visszamehetnék az időben, sok dolgot másként csinálnék. Mindent megtennék azért, hogy Juande Ramos megadja a lehetőséget. Nem tudtam bebizonyítani, mire vagyok képes.  

A klubnál nem hittek önben, vagy nem dolgozott meg a bizalomért?

Előbbi. Egy labdarúgó számára kulcskérdés, hogy a csapattal edzhessen, hogy a közösség részének érezhesse magát, de nekem ez nem adatott meg. Nem szerepeltem a mester terveiben. Sokadik voltam csak a sorban.

A Madridnál töltött korszakáról az a kép maradt meg, amikor elaludt a kispadon mérkőzés közben…

Amikor ez a kép megjelent, egyből beszéltem a klub kommunikációs igazgatójával, aki azt mondta, „ha a Madridban játszol, nagyon óvatosnak kell lenned”. Alig hunytam le két másodpercre a szemem! Ennek ellenére a hír úgy jelenet meg, hogy sziesztát csaptam a Bernabéuban…

Egyike azon mérkőzéseknek, amin lehetőséget kapott, a Barcelonától elszenvedett 2-6 volt. Milyen emlékeket őriz a találkozóról?

Nagyon szenvedtünk azon az El Clásicón. Tehetetlenül lézengtünk csak a pályán. A Barcelona diktálta a ritmust, nyomás alá helyezett minket és Xavi, Messi, valamint Henry bámulatos technikája megkeserítette az életünket.

Ha már Messit említette, milyen különbséget lát az argentin és Cristiano Ronaldo között?

Két teljesen eltérő játékosról van szó. Messinek nem kellett agyondolgoznia magát, hogy felüljön a futballvilág trónjára, született zseni. Ronaldónak ezzel szemben ugyanezért kőkeményen meg kellett küzdenie.

Hátrahagyva a kettősüket, de még a Real-Barca rivalizálásnál maradva, mit gondol Neymar és Bale szerepéről?

Neymar bámulatos képességekkel rendelkezik, Messihez és Ronaldóhoz hasonlóan kulcsszerepet tölt be csapatában. Bale-ről ugyanezt nem tudom elmondani. Ha Messi kiesik, a Barcának ott van Neymar, ha Ronaldo kiesik, kit tud a Madrid felmutatni?

Melyik játékostársát emelné ki a Madrid 2008-2009-es keretéből?

Guti bámulatos volt. Olyan magasságokban játszott, mint Zidane, vagy Messi. Sajátos módon látott a pályán. Emlékszem, amikor kértem tőle a labdát, rám se nézett, de két másodperccel később már ott volt a lábamon a zsuga. Aranylabdás klasszisként irányított.    

Forrás: AS.com


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com