AJÁNLÓ
 
17:01
2016. 10. 21.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
17:01
2016. 10. 21.
Az olasz bulldog szeptember utolsó napjaiban a spanyol fővárosban teszi tiszteletét:...
A bejegyzés folyatódik
 
17:01
2016. 10. 21.
Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

IDŐGÉP: Bobo nullszögből berakja

0 komment

Christian Vieri Atlético Madrid UEFA-kupa PAOK mágikus gól

Rendszeres olvasóink tudják, időről időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy felevenítsük a spanyol labdarúgás egy-egy szimbolikus pillanatát. Most 19 évet vágtázunk vissza az időben, hogy lássuk, ahogy az Atlético Madrid legyalulja a Calderónban a PAOK-ot, többek között Christian ’Bobo’ Vieri mágikus góljával.

 

Az akkor mindössze 17 éves Csabinter is még otthon majszolta - a tv előtt - a nyírségi kakaóscsigát, amikor az Eurosport összefoglalójában arcába csapták a rideg tényt: az Atlético Madrid az 1997/98-as szezonban (UEFA-kupa) odahaza földbe gyalulta a PAOK Thesszalonikit. A végeredmény 5-2.  Különösebben nem vágta volna földhöz a tény, de aztán a rezümé filmkockái között felfeslett egy mágikus, feledhetetlen, futballtörténelmi jelenet, amit máig nem tud feledni: 

Christian Vieri a Juventustól érkezve csupán egy szezont töltött az Atletiben (1997-98), de névjegyét így is sikerült letennie a La Ligában: 24 találattal gólkirály lett. A franciaországi vb után (1998) aztán visszatért hazájába, ahol a Lazio (98-99), az Inter (1999-2005) és a Milan (2005-2006) mezét is még magára öltötte. Nagy vándor volt, egy évnél nemigen maradt tovább egy helyen sem - kivétel az Internazionale, ahol hat szezont húzott le egyhuzamban. Az ezredforduló kétségtelen egyik legnagyobb egyénisége volt.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com