AJÁNLÓ
 
07:30
2016. 09. 07.
36 éves. Egy öreg motoros az "Öreg Hölgy" szolgálatában. A Bresciában serdülő Andrea Pirlo...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2016. 09. 07.
A szuperkupa tipikusan az a kupa, amit mindkét fél szurkolótábora a legfölöslegesebb...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2016. 09. 07.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2016. 09. 07.
Teljes a zűr Valenciában: harmadik edzőjét tapossa a klub, mely jelenleg a kiesés ellen...
A bejegyzés folyatódik
 
07:30
2016. 09. 07.
A spanyol válogatott június 13-án Toulouse-ban kezdi meg Európa-bajnoki szereplését...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ancelotti: Soha sem tudnám edzeni az Atléticót vagy a Barcelonát!

0 komment

Ancelotti interjú Atlético Madrid Real Madrid Barcelona Bayern München

Az olasz bulldog szeptember utolsó napjaiban a spanyol fővárosban teszi tiszteletét: a Bayern München élén érkezik Madridba, hogy a bajorokat sikerre vezesse a Bajnokok Ligájában. Csoportellenfelük az az Atlético Madrid lesz, mely a talján mester életét épp úgy megkeserítette már, mint a bőrgatyásokét. Ancelotti-interjú.

 

Sugárzik önről a tettvágy, a revans is hajtja?

Szó sincs róla! Egyszerűen örömmel tölt el a visszatérés gondolata. Várom már az Atletivel vívandó szeptember 28-i BL-csatát. Tisztában vagyok vele, hogy komoly feladat előtt állunk, Simeone együttese mindig kemény falat, biztos most is azon lesznek, hogy megnehezítsék a dolgunkat.

Érdekes történet köti az Atléticóhoz, hiszen a Realnál töltött időszakának legszebb és legkínosabb momentumát is a matracosok ellen élte át. Vagy tévedek?

Így van. A Decima (a Real Madrid 10. BL-serlege) elhódítása felejthetetlen, különleges emlék, aminek jelentőségét egyedül első BL-trófeám megszerzéséhez tudnám hasonlítani. Ha rá gondolok, magával ragadnak az érzelmek, s nem csak azért, ahogy végül kivívtuk a győzelmet, hanem mert nagyszerű közösséget alkottunk és sosem adtuk fel a sikerbe vetett hitünket. A fájó pontot pedig az a 4-0-ás vereség jelenti, amit a Calderónban mértek ránk. Öt stabil kezdőt is nélkülöznöm kellett azon a találkozón. Se Ramos, se Marcelo, se Modric, se James nem volt harcra fogható. Emlékszem, rosszul kezdtünk, majd később csak romlott a teljesítményünk...

Milyen emlékeket őriz az Atléticóval vívott csatákról?

Mind nagyon nehéz mérkőzés volt, s nincs kétségem afelől, hogy ez a jövőben sem fog változni... A BL-döntő, majd egy évvel később a negyeddöntő is komoly erőpróbát jelentett.

Mit vár a mostani ütközettől?

Győzelmet! Márcsak azért is, mert a Calderónban korábban sem a Chelsea-vel, sem a Real Madriddal nem sikerült kivívni a sikert. A Bayernnek szintén nem kell bemutatni az ellenfelet, hiszen a BL előző kiírásában pont a matracosok búcsúztatták el a bajorokat. Ennek emléke pedig élénken él.

Ancelotti interjú Atlético Madrid Real Madrid Barcelona Bayern München

Az Atlético nem kezdte jól a szezont...

Ez benne van a futballban, nem kell túl sok jelentőséget tulajdonítani neki. Hasonló periódusok gyakran előfordulnak, de a szezon hosszú, lehet javítani. Az egyedüli gond csak, hogy Madridban sokan és sokkal többet beszélnek a futballról, mint más helyeken...

Ha valaki, ön biztos érti, hogy a nagy klubboknál, miért csak két éves ciklusok jutnak a trénereknek. E tekintetben Simeone matuzsálemnek számít az Atlético kispadján.

Egy edző állását sok minden befolyásolja. Van, hogy két szezon alatt eléri azt, amit lehet, máskor meg nem. Nem gondolkozok ezen a kérdésen túlságosan, a jelenre koncentrálok, a jövő nem foglalkoztat. Az Atlético számára Simeone nélkülözhetetlen, a matracos projekt letéteményese.

Ancelotti interjú Atlético Madrid Real Madrid Barcelona Bayern München

Sokszor hangsúlyozta, szívesen visszatérne egyszer a Realhoz. El tudja képzelni netán azt is, hogy más spanyol klubot, mint például az Atléticót, vagy a Barcelonát irányítja?

Nem, soha nem edzeném az Atléticót vagy a Barcelonát! Egyszerűen azért, mert tisztelem a klubok történelmét. Ez ugyan úgy igaz olaszországi egyesületeim ismeretében az Interre vagy a Lazióra. Nagyra becsülöm az Atlético Madridot és a Barcelonát is, de ismerve edzői előéletemet, soha nem vállalnám el az irányításukat.

A mostani Atlético egyet jelent Griezmannal?

Nem, szó sincs erről. Az Atlético sikere nem egy játékoson múlik. Erős, jól szervezett együttes, egymásért küzdeni tudó játékosokból álló csapat, mely a futball minden elemében, így a támadásban, a védekezésben, valamint a rögzített helyzeteknél is képes kiemelkedő teljesítményre. Roppant kemény ellenfél, akivel mindig nagy csatákat vívtam. Nem egy játékos megállítására kell figyelnünk tehát, hanem egy gépezetet kell megfékeznünk.

Ancelotti interjú Atlético Madrid Real Madrid Barcelona Bayern München

Milyen visszatéréssel lenne elégedett a Calderónba?

Ahogy említettem, győzni jövünk majd Madridba. A fogadtatás bizonyára most sem lesz különb, mint máskor. Nagyszerű hangulatra számítok. Mindig tiszteltem az Atléticót, de most egyetlen cél lebeg a szemem előtt, hogy végre győztesen hagyjam el csapatommal a Calderónt.

A Bayern zsinórban háromszor hasalt el a BL elődöntőjében, idén mi az elvárás?

Meg akarjuk nyerni a sorozatot! Korábban is csak apró részletek hiányoztak a végső sikerhez. Most arra törekszünk, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk a szezon döntő periódusába. Nem bújunk el a felelősség elől, kimondjuk: célunk, hogy elhódítsuk a BL-serleget.

Mit gondol, az Atlético milyen messze juthat a sorozatban?

A matracosok ott szerepelnek a végső győzelemre is esélyes hat együttes között. Az előző három kiírásban kétszer a döntőig meneteltek. Nincs kétségem afelől, most is a végső diadalra fognak hajtani.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com