AJÁNLÓ
 
08:54
2014. 05. 13.
Mielőtt még egy kézlegyintéssel elintéznénk a két gigász mai meccsét és vele a...
A bejegyzés folyatódik
 
08:54
2014. 05. 13.
Nagyon fáj ez nekem. Tulajdonképpen nincs csapat, amelyik megérdemelné a kiesést. A...
A bejegyzés folyatódik
 
08:54
2014. 05. 13.
Diego Simeone a lefújást követően egyesével gratulált a játékosainak. A sajtótájékoztatón...
A bejegyzés folyatódik
 
08:54
2014. 05. 13.
Hamarosan becsengetnek a Camp Nouban, a világ szeme pedig Undiano Mallenco az Atlético...
A bejegyzés folyatódik
 
08:54
2014. 05. 13.
A szokatlan újévi hajtás sem lepte meg annyira a La Liga csapatait, mint engem. A beharangozóból...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Időgép: Van rá precedens!

0 komment

Rendszeres olvasóink már megszokhatták, időről-időre berobbantjuk Marty Mcfly segítségével Doki Delorean-jét, hogy visszarepülve a múltba, felelevenítsük a spanyol labdarúgás egy-egy emlékezetes pillanatát. Mivel évek óta nem volt olyan izgalmas a bajnoki finálé mint a most futó 2013-14-es kiírásban, az után kutattunk a hispán futball történetében, hogy volt-e már példa arra, hogy a bajnoki címre aspiráns két csapat az utolsó fordulóban egy egymás elleni összecsapáson döntsön a La Liga első helyéről. Jelentjük, a spanyol pontvadászat már megélt hasonló infartus közeli helyzetet! Utoljára az ötvenes évek elején. Az időutazó csodagép műszerfalán 1951. április 22-ét ütjük be. És máris utazunk, egyenesen Sevillába!

Az 1950-51-es szezon az Atlético Madridról (néz már!) szólt! A colchonérók az akkor még csak 16 csapatot foglalkoztató ligát magabiztosan vezették, így április 22-én abban a tudatban utaztak az utolsó játéknapon a második helyezett Sevillához, hogy már egy döntetlennel is megszerzik negyedik bajnoki címüket.  

A Nerviónban lejátszott bajnoki finálé végül 1-1-re végződött, így az Atleti és szurkolókik ünnepelhettek. Hogy az andalúzok mai napig emlegetik a találkozót, az Araujo bírónak köszönhető, aki Saz partjelző beintésére (tévesen?) nem adta meg az Ayala centerezése után megszerzett hazai gólt, mely a Sevilla megkoronázást jelentette volna.

A történelem apró szerepcserével (most az ellenfél nem a Sevilla, hanem a Barcelona) megismételheti magát május 17-én, SZOMBATON(!) a Camp Nouban 18 órakor kezdődő Barcelona–Atlético Madrid összecsapáson.

Ne hagyd ki!

 


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com