AJÁNLÓ
 
20:20
2016. 08. 19.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
20:20
2016. 08. 19.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
20:20
2016. 08. 19.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
20:20
2016. 08. 19.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
20:20
2016. 08. 19.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga 2016/2017: így gondoljuk Mi

0 komment

Pato La Liga Barca Real Atlético Sampaoli Zidane BL

Pénteken elrajtol a La Liga 2016/2017-es szezonja, mi pedig szokásunkhoz híven igyekszünk megtippelni az előttünk álló idény legfontosabb történéseit. A bajnoki címért ezúttal is hármas versenyfutást várunk, mivel a Sampaoli kezei alatt formálódó Sevillán kívül nincs igazi kihívója a nagyoknak. Az Espanyolnál és a Málagánál meglepetést szimatolunk, a legnagyobb kíváncsisággal mégis Patót figyeljük, aki a megroggyant(?) Villarrealnál építené újjá magát.

 

1. Ki lesz a bajnok és annak követői a TOP négyben?

Bendak: A pénzemet az Atleticóra tenném idén. Borzasztóan jól igazoltak. A Barca cserepadja is rengeteget izmosodott, a Realnak pedig úgyfest Zizu meghozta a várva várt szemléletváltást, azaz nem igazolni eszetlen mód, és a játékos minőségével kikompenzálni más hiánnyosságokat, hanem rendszert hoz a játékba, csapategységet és stabil hátteret.. Amit kb Carlo is szeretett volna, de Perez folyton beleugatott. A negyedik helyre meglepetést szimatolok. Ha a Sevilla összeáll, talán képesek lehetnek messzire jutni...

Equinox: Egy kicsi reménykedés is van benne, de én is az Atléticót érzem képesnek ismét a _már nem is annyira_ meglepetésre. Eddig viszont a legutóbbi kiemelkedő szezont egy pihenősebb követte, a tavalyit ismét kiemelkedőnek vehetjük, így idén lehet, hogy nem ez az igazi elvárás. A Barca uralmát az egyik madridi viszont megtöri, az Atléticóban viszont tényleg több fantáziát látok. A másik két topcsapat adott, a negyedik helyre a Bilbaót találom a leglogikusabbnak, a Sevilla össze kell álljon, a Villarreal most esik szét, a többiek messze vannak. A Celtát a kettős terhelés nem fogja engedni előrébb lépni a bajnokságban.

Pedro: A Barca-Real-Atlético hármasból most az Atléticót érzem a legerősebbnek! Ha Griezmann mellé felnő még egy-két támadó (Gameiro, Torres), akkor a matracosokhoz kerül a bajnoki serleg.

Lucci: A gigászi hármas közül nálam az élen a Real Madrid végez, leelőzve a katalán óriást és a Cholo fémjelezte Atlético Madridot. A Bernabeu táján úrrá lett a béke, a rend és a fegyelem, Zidane januári kinevezésével sikerült egy új eszmét meghonosítani. Eme új szellem egyik jellemzője a fiatalok folyamatos beépítése a keretbe, így Lucas Vazquez után Marcos Asensio is fontos szerephez juthat majd házon belül. A másik fontos elem, hogy nem kellett új embereket beépíteni, már amennyiben Morata újnak számít. A Barca helyzetét a védelem milyensége miatt egyelőre nem ítélem meg, érdekes lesz látni a francia vonal beépülését a csapat gyenge pontjába. Az Atlético bár jó vételeket ütött nyélbe, úgy érzem nem lesz elég arra az idén sem, hogy a tabellán előbb végezzen riválisainál. A negyedik helyet pedig az fogja megszerezni, aki a legjobban bírja a gyűrődést az európai kupasorozatokban, ez pedig jelenleg egy Sevillának néz ki.

Pulga: Real, Barca, Atlético, Bilbao – ebben a sorrendben. Zidane az első, aki kordában tudja tartani Perézt, nincs marketingigazolás, nincs beleugatás a kezdőbe, kemény meló van és alázat. Azt, hogy Zidane-ból milyen edző lesz, fél év után még nem lehet megmondani, de az biztos, hogy jó úton indult el. Rendszerben gondolkodik, nem egyénekben, hajlandó alkalmazkodni az ellenfélhez és meri használni a fiatalokat. A bajnokságban kíméletlenül fognak darálni mindenkit, amivel a szintén brutálisan erős Barca-Atlético kettőst is lepippantják. A negyedik helyre a Bilbaót várom. A BL-re ácsingózók közül csupán náluk beszélhetünk állandóságról, Sampaoli Sevillája Isten tudja mikorra lesz kész, a Villarrealnál pedig Escribá rátermettsége ad okot a kételkedésre.

Pato La Liga Barca Real Atlético Sampaoli Zidane BL

Zidane Madridja szerezte a legtöbb pontot tavasszal

2. Ki viszi haza a kupát?

Bendak: Real Madrid

Equinox: Leginkább attól függ, hogy mikor fut össze két gigász ezen a porondon, meg hogy ki marad le jobban a BL-ben és a bajnokságban IS. Ez nem nagyon fog megtörténni, így attól is függ majd, kinek kell egy vigaszdíj a BL-döntő árnyékában. Örülnék, ha egy Celta-Betis típusú döntőt rendeznénk. Legutóbb a Sevilla-Getafe volt ilyen. Ez lehet egyébként a Sevilla terepe idén.

Pedro: Megjósolhatatlan, hiszen a végkimenetel sokban függ a sorsolástól. Most azt tippelem, a Sevilla vagy a Real Madrid vigasztalódik majd a Copa del Rey-jel.

Lucci: Az egyik kupacsapat valamelyike. A kupacsapatot úgy kell érteni, amelyik tipikusan erre utazik. Barcelona-Sevilla-Bilbao hármas egyike, közülük is előbbit tartom a legesélyesebbnek.

Pulga: Atlético – Olyan nincs, hogy ez a csapat nem nyer legalább egy trófeát idén.

3. Kik lesznek a kiesők?

Bendak: Leganes, Eibar és Alaves a tippem

Equinox: Sporting Gijón a két kezdő belső védője nélkül nálam a fő jelölt. A továbbiak a 3 feljutó közül leginkább az Alavés, valamint, ha nem áll meg a Deportivo tavaly tavaszi mélyrepülése, akkor ők. Az Osasunától egyértelmű bennmaradást várok.

Pedro: Sok érdekes projekt sarjadt a nyáron (Granada, Málaga, Espanyol, Sevilla, Deportivo La Coruna), egy-két klub igazán jól erősített, így továbbra is nagy csatát várok a kiesési zónában. A Sporting Gijón, Leganés, Alavés, Éibar, Osasuna ötösből kerül ki a búcsúzó trió.

Lucci: A Leganés és a Sporting nálam potenciális kiesőjelölt a 19-20. helyen. Az utolsó kiesőt nehéz mind szakmaiságból, mind lélekből megmondani. Nüanszok fognak dönteni és a hullámzó Deportivo fogja meginni a levét.

Pulga: Granada, Gijón, Leganés

4. Meddig juthatnak a spanyol csapatok a BL-ben?

Bendak: Bármeddig. Idén mindhárom nagykutya még erősebb lesz, mint tavaly, a Villarreal viszont Marcelino “elengedése” után talán a csoportkörig sem viszi... Jó lenne elkerülni egymást az elődöntőkig, de erre minimális az esély...

Equinox: A 4 bejutótól a csoportból való továbbjutás kb. minimum, a Sevillától negyeddöntőt, a többi 3-tól ha elkerülik egymást elődöntőt lehet várni. A Villarreal sajnos be sem fog jutni, de ez már Marcelino kirúgásánál eldőlt, kb. Címvédés ugye nem lesz, a Barca repertoárja nem elég széles ehhez, megint az Atlético? Megint! Egyszer csak bejön a tippem!

Pedro: Negyeddöntő biztos, ha a sorsolás is kedvező lesz, akkor az sem kizárt, hogy 2014 és 2016 után ismét spanyol (vagy madridi?!) házidöntő lesz a BL-ben.

Lucci: A nagy trióból egyet a döntőbe várok, legyen az Atlético az az egyik. A Sevilla idén azért mégsem Emeryvel indul útnak, ebben az évben többet fognak elérni, mint a csoport harmadik helye, egy nyolcaddöntőt mindenképpen jósolok nekik. A Villarreal meg egyáltalán be fog jutni?

Pulga: Nem köntörfalazok, a Barca idén is zsebrevágja a BL-t. Jelenleg csak a Bayern, Real, Atlético hármasnak van reális esélye megállítani az MSN-t, de ha nem a szezon végén üt be a formahanyatlás, akkor két meccsen még ők sem képesek kiütni a Barcát. A madridi csapatokat az elődöntőbe várom, a Sevilla legkésőbb a negyeddöntőben elbukik. A Villarrealnak szurkolunk a Monaco elleni visszavágón, de ez a hajó idén elúszni látszik.

Pato La Liga Barca Real Atlético Sampaoli Zidane BL

Alexandre Pato – a rég elveszett tehetség

5. Ki lesz a szezon meglepetés csapata és játékosa?

Bendak: Sampaoli Sevillája, ha összeáll, brutális kis gépezet lehet, de a legnagyob meglepetésre az Espanyoltól számítok. Kiváló edző, kiváló igazolásokkal, QSF pedig nagyon ért hozzá, hogyan kell csapattá gyúrni az ilyen brigádot. Játékost nehéz lenne mondani, de ha Pato beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor bombaigazolás lehet (kár Soldadóért) ezért a summáért.

Equinox: Az Espanyol és a Málaga jól erősített, a padon UEFA-kupa győztes edzőkkel, közülük a Málaga előrébb jár csapatépítésben is (az edzőjük is jobb egy kicsivel), így őket az EL-helyekre várom, olyan 6. hely körül, az Espanyoltól pedig kb tavalyi Betis-szereplést, sima középmezőny, végül felsőház, 9-10. hellyel. A szezon felfedezett játékosa a Sevillától fog kikerülni. Vázquez, Ganso és / vagy Kiyotake látványos és hasznos pillanatot fog mutatni Sampaoliékkal, és sokat várok a városi riválisban a kis belga Musondától is, aki még egy évet fog ott tölteni kölcsönben. Asensio lehet a madridi nagy befutó a topcsapatoknál.

Pedro: A tabella első felében a tavaly idegenben nyerni képtelen Sevilla lehet pozitív meglepetés, Sampaoli 3-4-3-as és 4-3-3-as rendszerében Vietto fickándozhat. A kis argentin egykori Villarrealos formáját hozva rácáfolthatna az Atletinél róla lemondó károgókra! Mellette az első európai idényét futó Ganso (Sevilla) és az utolsó lehetőségeit megragadó Pato (Villarreal) okozhat kellemes meglepetést, vagy pont ellenkezőleg, örökre leírhatja magát. Akit nagyon szeretnék látni, az a kolumbiai Moreno, akit a Manchester City megvett a Libertadores-kupa megnyerése után, s kölcsönadott a Depornak.

Lucci: A Betis és az Espanyol nálam a befutó meglepi terén. A Málaga tudjuk mire képes, két éve lohol a kupacsapatok nyomában, idén meg is lesz az EL-selejtezőt érő hetedik hely. Visszatérve a két kiemelt klubra. A Betis konkrétan lecserélte a csapatát, feltöltve fiatalos lendülettel, Poyettel, tőlük is hasonló teljesítményt várok, mint Juande Ramos csapatától. A perico inkább a rutinra épít, már amit az átigazolásokból le lehetett szűrni, Quiquével az élen pedig ott is kinéz egy erős szezon.

Pulga: A Málaga és/vagy az Espanyol. Mindkettő jól erősített a nyáron, ráadásul Juande Ramos és QSF is elég dörzsölt ahhoz, hogy behozza a csapatát az első tízbe. Sőt, megkockáztatom, hogy egyikük az Európa Ligát is elcsípi. A játékosok között Pato lehet a meglepetés. Egyike volt azon kevés brazilnak, akire ténylegesen illett a „tehetség” jelző. A spanyol bajnokságban most újra felépítheti magát, amihez persze elengedhetetlen, hogy Escribá kezdőként számoljon vele. (Soldado sérülése pont kapóra jött neki)

6. Ki lesz a szezon csalódástkeltő csapata és játékosa?

Bendak: Nagyon félek, hogy a Valencia húzza a rövidebbet, ennek a Lim-féle “Malaga style” projetknek hála. Játékos pedig vagy a Tico, vagy a Barca valamelyik drága igazolása.

Equinox: A Celtáról keveset beszélünk, pedig szerintem visszaesős, pihenősebb szezon jön. Az EL-ben szépen fognak menni, de a naivitás visszaüt, nem ők jutnak a legmesszebbre abban a kupában, nem látom eléggé a pragmatikus győzniakarást a csapat játékán, az esztétikára meg nem adnak pontokat. Nagyobb a terhelés, így lesz egy kis pontveszteség emiatt. Az edzőjét és sportigazgatóját vesztett Villarrealt nagyon féltem, Európa sem biztos, hogy meglesz. Lesben áll a Sociedad a helyükre (a Celtáét már a Málagának adtam). A Valencia középmezőnyös szereplése nem csalódás, mivel tőlük többet nem lehet várni.

Pedro: : Ha nem a Barca vagy a Real Madrid lesz a bajnok, akkor az papíron mindenképpen csalódás, de én most inkább mást emelnék ki: Sampaoli Chile válogatottjával csodát tett, első európai idénye lesz a Sevilla kispadján, melynek keretét a nyáron felfrissítette. A totális futball híve, Bielsa-követő Sampaoli ha elbukik a hispán bajnokságban, akkor az több lenne mint meglepő, kiábrándító! A Villarreal tavaly a 4. helyével és az EL-meneteléssel magasra tette a mércét, ha a Marcelino kifüstölése után a Submarino élére kinevezett Fran Escribá nem tud akár csak a közelébe eljutni a tavalyi sikereknek, nagy csalódást okozna. E két klubnál tehát akár nagy csalódást is hozhat az idény, ahogy az a tetszhalott Valenciában is bele van kódolva.

Lucci: A Valencia nem lesz csalódás, mert tavaly óta eleve "végtermék" a történet, inkább a Villarreal lehet az, amelyik az ambíciókhoz képest jócskán alul fog teljesíteni. Marcelinot kukázták, csatárok sora dőlt ki hosszú hónapokra, az első tétmeccs rögtön bukta otthon a Monaco ellen... legalább annyira nem értem az egész klubpolitikát, mint a Lim bohóc által szponzorált Valenciáét.

Pulga: Kapásból a Valenciát mondanám, de ott akkora a baj, hogy semmilyen eredmény nem tekinthető csalódásnak. Ha Sampaoli nem válik be, vagy Escribá ugyanaz az Escribá lesz, aki tavaly a Segundába taszította a Getafét, akkor a Sevilla vagy a Villarreal. Játékos? Kizárólag jinx szándékkal mondom Gameiro nevét. Nem igazán illik a korábbi Atléti-csatárok közé (Falcao, Diego Costa, Mandzukic) az alacsony termetével, márpedig Griezmann mellé valaki olyan kell, akire fel lehet ívelni a labdákat, és a beadásokkal is lehet keresni. Erre ott van Torres, akit a tavaszi menetelése után nem szívesen tennék ki a kezdőből.

Pato La Liga Barca Real Atlético Sampaoli Zidane BL

A 2016/2017-es szezon edzői a La Ligában

7. Honnan repül az első mester?

Bendak: Valamelyik feljutó csapat mesterére tippelnék, mondjuk Monreal az Osasunából.

Equinox: Kíváncsiak várom Mendilibar második kalandját az Eibarral, tavaly zuhanórepülést jósoltunk nekik, ez idén már benne lehet, bár nem számítok rá komolyan. Amire viszont igen, az a a valenciai fejetlenség folytatása, Ayestarán egy hazai 0-2 (0-3) után lehet, hogy távozni fog. De hogy nem lesz korrekt az edzőre kenni, az is.

Pedro: Pako Ayestarán (Valencia) körül hamar elfogy majd a levegő miután a denevérek beragadnak a rajtnál. Nem értem Lim vizióját a Valenciáról, mely a nyáron nem tett semmit azért, hogy a csapat ne ott folytassa, ahol tavaly abbahagyta. Márpedig az kiesésgyanús produkció volt...

Lucci: Abelardo, vagy Asier Garitano lesz az első, akinek ajtót mutatnak majd.

Pulga: Valencia (Ayestarán), Osasuna (Enrique Monreal) vagy Leganés (Asier Garitano). Néhány helyen nem is lenne baj, ha felszabadulna a kispad, ameddig Marcelino, Pellegrini, Caparrós és Bielsa is munkanélküli. Természetesen nem azt várom, hogy bármelyikük is elvállalja a Leganést, de ezek az edzők alaposan felkavarnák az állóvizet a Ligában.

8. Gólkirály, TOP 3, Zarra-díj?

Bendak: CR, Messi, Suarez. Zarra: Morata

Equinox: Suárez, Neymar, CR. Zarra: Lucas Pérez

Pedro: Ronaldo, Suárez, Messi lesz a sorrend.

Lucci: Luis Suárez, CR és Törpilla, a.k.a. Leo Messi. A Zarra-díj pedig Álvaro Morata tulajdona lesz májustól.

Pulga: Suárez, CR, Griezmann. Zarra-díj: Aduriz (lesz még egy jó éve az öregnek)

9. Ki lehet a liga legjobb és legrosszabb igazolása?

Bendak: A legjobb szerintem Gameiro lesz az Atleticóban, de Gaitán is óriási biznisz lehet. Sarabiában is ott a bugi (Sevilla), vagy Ochoa a Granadában képes lehet tartani a lelket Pacóékban, és hát a képességeivel ugyebár mindenki tisztában van. Legrosszabbat passzolok, de Boatenget nem igazán értem én sem...

Equinox: Legjobb igazolás ár/teljesítmény függvényében lehet még Pato is, ám ismét említeném Asensiót, aki aprópénzért jött, igaz, nem idén, de topjátékos lehet. Azok közül akik sokba kerültek: ha az Atlético eléri idén a céljait, Gameiróért nem lesz kár a pénz. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy felsüljön. Nagy slágerigazolás nem is nagyon volt, talán a Barca védelmét lehetne kiemelni, ha nem lesz számottevően hatékonyabb, akkor megint hiába próbálkoztak a frissítéssel. Boateng a kedvenc jelöltem a legnagyobb melléfogás címre, csak szét ne rombolja az öltözőt, mert nagy kár lenne azért a csapatért.

Pedro: Sok jelöltem van, ha a Barca védelme nem áll össze, Umtiti és Digne lesz a bűnbak, de szép meglepetést is okozhatnak. A megállapítás áll az Atleti-szerzemény Vrsaljko, a brazil Ganso (Sevila) és a csodagyereknek indult Pato (Villarreal) esetében is. Az Atletibe igazolt Gameirón is nagy a nyomás, kérdés, hogy bírja majd... Amit nem tudok, az az, hogy mit szívtak a Las Palmas vezetői, amikor leigazolták a kanárikhoz a balhés, bulizós Boatenget...

Lucci: A Sevillában Franco Vazquez játéka volt bíztató az előkészületek során, vele mindenképpen nagyot kaszált Sampaoli, de Sandro Ramirez is kiérdemelheti éppen ezt az elismerést. A preseason alatt jól teljesített a fiatal katalán és élesben sem lesz baj a teljesítményével. A legrosszabb pedig.... legyen a KP Boateng.

Pulga: Pato, Piatti (Espanyol), Sanabria (Betis), Denis Suárez mind-mind remek igazolásnak tűnik, de összességében az Alavés erősített a legjobban. Már csak az a kérdés, hogy Pellegrino egységes masszává tudja-e őket gyúrni, vagy a jól csengő nevek (Deyverson, Feddal, Alexis, Pantic, Ibai Gómez) ellenére elhullanak. Bedobom még Asensio nevét is, aki szerintem óriásit fog robbanni Zidane kezei alatt. Legrosszabb igazolás? A Sevilla annyi embert kukázott össze (jó értelemben), hogy mindenki nem válhat be, úgyhogy fájó szívvel és két és fél meccs után Viettót mondom.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com