AJÁNLÓ
 
09:00
2016. 09. 16.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 09. 16.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 09. 16.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 09. 16.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 09. 16.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga, 4.  forduló: BL és EL után, fáradtan

0 komment

La Liga 4. forduló

Álmosan, fáradtan dől rá a hispán pontvadászat a 4. fordulóra, mivel a topcsapatok legjobbjai a válogatott-La Liga-BL hármasfogat sorozatterhelése után néznek elébe az újabb megmérettetésnek: karikás szemekkel, ólomlábakkal. A Barcelona, a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Sevilla, a Villarreal, a Celta Vigo és az Athletic Bilbao is pályán volt hétközben, így a játéknap kérdése, hogyan sikerül rehabilitációjuk.

 

Péntek

A forduló nyitányát a Beníto Villamarníban rendezik, ahol a Real Betis a Granadát fogadja. A verdiblanco a góllövő lista élén álló Rubén Castro (4) vezetésével az előző játéknapon drámai küzdelemben verte a Valenciát (2-3), így otthon, a sokszor bátortalan, még alakulóban lévő Granada ellen Poyet együttesének hasítani kell. A Granada rémálom. A frissen kinevezett Paco Jémezzel a kormányrúd mellett, teljesen átalakult kerettel imbolyog a piros-fehér ladik. Egyik csapatrész sem áll a helyzet magaslatán: három meccs alatt kaptak nyolc gól, s mindössze hármat vertek…  A lánglelkű Paco amúgy kezdi elveszíteni a türelmét pár játékosával szemben, amit az is jelez, hogy az elsődleges hírek szerint nem nevezi a találkozóra UchétSergi Sampert, LombántJon ToraltGabriel Silvát és Barralt sem - mondván, "a pályán nem tűr meg egyetlen kóválygó labdarúgót sem". Jesszupepi, hogy ebből megint mi lesz...(Real Betis-Granada, 20:45)

Szombat

Állítom, szombat 13:00-kor bajnoki mérkőzést rendezni a világ legnagyobb baromsága, és ez hatványozottabban igaz a mediterrán régióra. E barbár csapást most a Leganés és a Barca szenvedi, akik Madridban csapatnak össze. Luis Enrique az Alavés elleni fiaskó óta tudja, a Barca B-vel sem lehet minden meccset megnyerni a La Ligában, így a katalánok várhatóan apróbb változtatásokkal, de a BL-ben megcsillantott, Celtic-alázó formációt dobják majd harcba. A Legának tehermentes örömjáték jön, rengeteg kínlódással, de hogy nem lehet az újoncot egy kézlegyintéssel elintézni, azt a Celta és az Atlético már tudja. Garitano a hírek szerint 5-ös védővonallal gyakorolt a héten, így a falanx-hadrend feltörése lesz a culés feladat. (Leganés-Barcelona, 13:00)

La Liga 4. forduló

S ha már Atlético. A Calderón táján most nem őszinte a mosoly: Cholo legrosszabb Atletis szezonkezdetével nyitott, ami csak azért nem okozott földindulást, mert Cholót szívatni nem ér arrafelé. A matracosok hétközben ugyan kiizzadtak egy győzelmet Eindhovenben (PSV-Atlético Madrid, 0-1), de ez sem múlt el fájó saller nélkül: Tiago megsérült. Simeone szívfájdalma idén is a gólszerzés, mely Griezmann nélkül halott ügy, s mivel a szezon elején a gépezet amúgy is csikorog, sokszor a franciával is elmarad a móka és kacagás. A Sporting még veretlen, két győzelem és egy döntetlen után utaznak az asztúriaiak a fővárosba, ahol Abelardo együttesének fel kell kötnie a gatyát a rögzített helyzeteknél. Érdekesség, hogy a Sporting 1992 óta képtelen pontot rabolni a Calderónból. A két csapat madridi csatáinak száma összesen 42, amiből 26 esetben hazai siker született, 12 alkalommal végződött döntetlennel a párharc, s mindössze négyszer tudtak az asztúriaiak három pontot zsebelni a fővárosban. (Atlético Madrid-Sporting Gijón, 16:15)

La Liga 4. forduló

Az estét az élmezőnyben tanyázó csapatok harca zárja. Ipuruában a BL-túráról Torinóból élve hazatérő Sevilla igyekszik az Éibar ellen megőrizni a tabellán befogott 2. helyét (Éibar-Sevilla, 18:30), míg a meglepetés-szárnyakon repülő kanárik a még nyeretlen Málagával szemben akarják tovább szőni a bajnoki tündérmesét. (Las Palmas-Málaga, 20:45).

Vasárnap

A déli kezdés dettó übergáz, mégis, hányan fogják Kínában nézni az Osasuna-Celtát? Jól van, elengedem az évek óta feszített húrt, lapozzunk! Pamplónába a pont nélküli, sereghajtó Celta Vigo ruccan át, mely három meccsen egyetlen egy gólt ért el. Berizzo szerencséje, hogy a feljutó Osasunától azért nem kell összerosálnia magát senkinek. A navarraiakat kitömték a La Ligában, ami a kelta támadó trió esélyeit növeli. Jó hír még a Celtának, hogy az EL-ben bemutatkozott soraiban Rossi, aki egyből hálót is zörgetett. (Osasuna-Celta Vigo, 12:00)

A Celta mellett a Valencia az egyetlen csapat, mely még nem szerzett pontot a La Liga 2016-17-es szezonjában. A klub Ché tavalyi mélyrepülése idén kulcsemberek nélkül folytatódott: még az érinthetetlennek hitt Mustafi-Alcácer duó is távozott. Ayestarán mester tehetetlen pingvinezése az oldalvonal mellett nem megnyugtató, de az a tény némileg árnyalja az edző megítélésén, hogy a keret fontosabbik része az utolsó pillanatban esett be. Az újoncok, mint Mangala, Garay vagy Munir egy csapásra nem hoztak megváltást a Mestallába. A San Mamés vizsgaterep, a baszk szentélyből nem könny élve távozni. A denevéreket segítheti, hogy Valverde együttese a hétközben (Sassoulo-Athletic Bilbao, 3-0) az EL-ben csúnyán leégett. A hírek arról szólnak, Ayestarán változtat: a 4-3-3-ból egy 3-5-2-es rendszerre áll át, melynek középpályáján fontos szerep jut Mario Suárezre. (Athletic Bilbao-Valencia, 16:15)

La Liga 4. forduló

Az EL-ben szétrotált és meggyötört Villarreal, mely szintén döcögve indította a szezont (két döntetlen után nyert a 3. fordulóban), az idegenben eddig hibátlan Real Sociedad fogadja a Mestallában. A txuri urdin kapcsán hétközben egy hír okozott kisebb riadalmat: Agirretxét műteni kell. 5 hónap alatt már másodjára fekszik kés alá a bokáját fájlaló csatár. (Villarreal-Real Sociedad, 18:30)   

La Liga 4. forduló

A vasárnapot a Cornellában csapjuk le. A nyári szünetben a kiscsapatok közül az Espanyol ment át a legagyobb tatarozáson, új edző (Quique Sánchez Flores) és több mint 10 friss szerzemény érkezett Barcelonába. A projekt azonban köhög: a perico még nem nyert a La Ligában. A Real Madrid a BL-ben drámai küzdelemben nyert odahaza a Sporting Lisszabon ellen, ám a sikernek ára volt: Bale-t vélhetően elveszítette a Zidane. A blancók a bajnokság egyedüli 100%-os csapata, így meglepetés lenne, ha a királyiak botlanának a katalán fővárosban. (Espanyol-Real Madrid, 20:45)

Hétfőn rendezik:

Alavés Deportivo, 20:45

    


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com