AJÁNLÓ
 
19:45
2016. 03. 27.
Eltűnt. Pedig Saviola (becenevén el Conejo, azaz a Nyúl) csillaga sokáig ragyogott a...
A bejegyzés folyatódik
 
19:45
2016. 03. 27.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
19:45
2016. 03. 27.
Teljes a zűr Valenciában: harmadik edzőjét tapossa a klub, mely jelenleg a kiesés ellen...
A bejegyzés folyatódik
 
19:45
2016. 03. 27.
Az olasz bulldog szeptember utolsó napjaiban a spanyol fővárosban teszi tiszteletét:...
A bejegyzés folyatódik
 
19:45
2016. 03. 27.
A spanyol válogatott június 13-án Toulouse-ban kezdi meg Európa-bajnoki szereplését...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Memo Ochoa: Soha nem kételkedtem magamban!

0 komment

Memo Ochoa Málaga interjú Javi Gracia Kameni kapussors

A brazíliai vb után villámcsapásként hatott, hogy Guillermo 'Memo' Ochoa, a mexikói válogatott kapusa a Málagához igazol. Tény, Jorge Campos óta nem hagyott mély nyomot azték hálóőr világversenyen, ám Ochoa sorsát a parádés tornaszereplés nem könnyítette meg, sőt! Javi Gracia látványos mellőzöttséggel sújtotta Al-Thani elnök által az edzőre erőltetett sztárocskát, akit a veterán Kameni mögött egy és fél szezonon(!) keresztül jegelt a bajnokságban. Mi történt? - több mint egy éve találgatja a spanyol sajtó, de a casus belli-t nem sikerült kideríteni. Ochoa 66 bajnoki és 583 nap után végre debütált a La Ligában, melyet egy interjúval ünnepelt. Ezt közöljük. 

 

 

Memo Ochoa 2014 augusztusában csatlakozott a Málagához, de csak négy hónappal később, decemberben mutatkozhatott be új csapatában. Ekkor egy Király-kupa-mérkőzésen állt a kapuba kezdőként (2014. december 3.: Málaga-Deportivo la Coruna, 1-1 ). Összesen 66 bajnokit csücsült végig a La Ligában, mire a spanyol pontvadászatban is pályára léphetett: 2016. március 5-én, Kameni  súlyos sérülése miatt a 38. percben állt be a Riazorban rendezett találkozón (28. forduló: Deportivo La Coruna-Málaga, 3-3). Bemutatkozásán három gólt kapott. Azóta két fordulót rendeztek a La Ligában, s kapuja érintetlen maradt: a Sporting Gijón és a Real Betis elleni bajnokin is csapata egyik legjobbja volt. 

Nehezen élte meg az elmúlt időszakot?

Határozott elképzelésekkel és célokkal érkeztem a Málagához, de később világossá vált, nem lesz egyszerű dolgom.  Hirtelen fagyott meg körülöttem a levegő. Nem ez az első eset, hogy ilyen nehézségekkel kell megküzdenem. Tudom, nincs más kiút, mint megtartani a lelkesedést és türelmesen várni a lehetőségekre. Világos volt az első perctől, be kell állnom a sorba, harcolnom kell a helyemért, így bizonyítva rátermettségemet az edzőnek.

Ochoa a Fiorentina ellen sokat hibázott
 

Sokan úgy gondolják, már a Fiorentina elleni szezonnyitó találkozón megbukott, ami idejekorán megpecsételte sorsát a Málagánál. Ön is így gondolja?

Ezt a kérdést a mesternek (Javi Gracia – szerk.) kellene feltennie. Sajnálom, hogy az elmúlt időszakban nem jutottam szóhoz, de sosem törődtem bele ebbe a helyzetbe. Ahogy azt az előbb is hangsúlyoztam, keményen dolgoztam, hogy a lehető legjobb fizikai állapotban érjen a lehetőség. Ha a csapatodnak jól megy, persze fel sem merül a váltás, de amikor azzal szembesülsz, hogy a nehezebb időszakokban sem kapod meg a bizalmat, az mentálisan felőröl.

Mit gondol, most eljött az ön ideje?

A várakozás nagyon hosszú volt. Néhány nagyszerű csata után, melyen remek eredményeket értünk el, a csapat bentmaradása már szinte biztosított (30 forduló után 39 ponttal áll a Málaga a tabella 8. pozíciójában - szerk.), és ez remek hír, hiszen közös munkák meghozta a gyümölcsét. Most itt az ideje kicsit bátrabban tekinteni az előttünk álló periódusra, ami bizonyára a La Rosaledát is feltüzeli majd. Ami engem illet, végre együtt játszhatok a csapattársaimmal és érezhetem a közönség szeretetét, ami az első nap óta elkísér. Ők mindig kitartottak mellettem.

Memo Ochoa Málaga interjú Javi Gracia Kameni kapussors

Mi hozza lázba inkább, egy parádés védés, vagy egy csapattársa gólja?

Természeteses a gólok. Kapusként persze akkor vagyok igazán elememben, ha levegőben úszva menteni tudok, vagy harcolhatok egy beadás semlegesítéséért, de ennek ellenére azt mondom, jobban kedvelem, ha gólt szerzünk. Betalálni az ellenfél kapujába annak a szinonimája, hogy győz a csapat. Ezért a célért dolgozunk egész héten át megfeszítetten. Csapatjátékról van szó, melynek a végén csak a diadal számít. 

          Ochoa parádés védései

Sajnálja, hogy Javi Gracia mesterrel nem sikerült beszélnie az elmúlt hónapokban?

Párszor megfordult a fejemben, hogy leülök vele, de aztán úgy gondoltam, stratégiát váltok, és csak a munkára koncentrálok. Remek vb-szerepléssel a hátam mögött, pont a felkészülés elején érkeztem a klubhoz, melynek kerete akkora már kialakult. Eleinte azt gondoltam, a mester csak kivár, hogy szokjam az új körülményeket és minél előbb alkalmazkodjam azokhoz…

Memo Ochoa Málaga interjú Javi Gracia Kameni kapussors

És?

Hát, az edző soha nem keresett, még csak hozzám sem szólt. Az egyetlen, amit tehettem, hogy folytatom a munkát és keményen dolgozok tovább. Most is csak azért játszom, mert a csapattársam megsérült (Kameni – szerk.). Teljesen egyértelmű számomra, csupán e sajnálatos eset nyitotta meg előttem az ajtót, s emiatt kerültem be a kezdőbe. De ha korábban sem kerestem a mestert, magyarázatot követelve mellőzöttségemre, most sem fogom firtatni, miért számol velem…

Javi Gracia a minap hosszabbította meg szerződését a klubnál. Ez a hír befolyásolhatja jövőjét?

A futballban minden előfordulhat. Csak annyi biztos, ma még ide köt a szerződésem, de hogy mi fog történni holnap, azt még senki sem tudja. Látnom kell, pontosan milyen szándékai vannak velem az edzőnek, de most ezzel még nem foglalkozom. Egyedül arra koncentrálok, hogy kiélvezzem a kínálkozó lehetőséget, és az előttünk álló mérkőzéseken a maximumot nyújtva tudjam segíteni csapatomat a lehető legjobb eredmény elérésében.

Memo Ochoa Málaga interjú Javi Gracia Kameni kapussors

Ha végül elhagyja a Málagát, maradna Spanyolországban?

Egy biztos, Mexikóba még nem akarok visszatérni. Elsődleges célom, hogy a La Ligában folytassam a pályafutásomat, de ha ez nem jön össze, akkor is Európában maradnék. Hosszútávra tervezek az öreg kontinensen.

Készen áll, hogy kezdőként lépjen pályára a Málagában?

Soha sem kételkedtem a képességeimben. Ha nem így lenne, más foglalkozás után kellene néznem. 

Memo Ochoa Málaga interjú Javi Gracia Kameni kapussors

Érezte a öltöző támogatását a nehezebb időkben is?

Mindannyian sokat segítettek, tisztelettel bántak velem az első naptól kezdve és éreztették, hogy én is részese vagyok a közösen elért sikereknek.

Kivel érti meg a legjobban magát?

A latin-amerikaiakkal már az első perctől kezdve egy húron pendülünk, de a napok múlásával az egész csapattal jó viszonyba kerültem. Nincs senki, akivel ne jönnék ki.

Roque Santa Cruzt többször is kiemelte a keretből. Tényleg ilyen különleges személyiség a paraguayi csatár?

Amikor beszélsz vele, egyszer csak azon kapod magad, hogy az idő elrepült. Varázslatos személyiség, aki amellett, hogy képzett játékos, roppant művel ember is: elég ha annyit mondok, hat nyelven beszél folyékonyan. El sem tudod képzelni, mennyi történet lapul a fejében! Ha csak a pályafutását nézi az ember, már az is lenyűgöző. Olyan egyedülálló futballista, akiért hálát adsz a sorsnak, hogy megismerhetted.

Memo Ochoa Málaga interjú Javi Gracia Kameni kapussors

Korábban úgy nyilatkozott, málagai pályafutásának egyik legszebb momentuma, hogy a fia az andalúz városban látta meg a napvilágot. Ő is futballista lesz?

(nevet) Hát, ha így lesz, abban biztos lehetsz, melyik pozícióban fog játszani…

Akár erőltetné is, hogy profi labdarúgóvá váljon?

Dehogy! Azzal foglalkozik majd, amihez kedvet érez.  Az egyetlen dolog, amit a családom tagjainak kívánok, az az egészség. Ez ugyanis az egyetlen módja annak, hogy te magad dönts a sorsod felől.


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com