Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Képeslap a századelőről – A magyar-baszk-katalán kapocs

0 komment

Ahogy egy ideje már megszokhattátok, ha valami baszk témával jövünk, akkor jó eséllyel fulbukkan állandó vendégszerzőnk, Galkó Máté neve, aki hajtás után a hétvégi Barcelona-Athletic kapcsán veti el a tudás magvait egy képeslap formájában, amiből kiderül, hogy játszhatott a kizárólag baszkokat szerepeltető Athleticben egy Lakatos, aki ráadásul a Barcelonában is megfordult...

34. jornada: Csak élvezd!

0 komment

Szeretett bajnokságunk lassan elrobog mellettünk, de szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert rég nem látott izgalmakat tartogat a hátralévő 5 forduló. Ez a mostani azonban egy picit más, nem lesz igazi ki-ki meccs, nem lesz 'helyosztó', szimplán csak élveznünk kell a csapatok előadását, mert jó meccsekben most sem lesz hiány.

Kupa, király!?

0 komment

Nem is olyan rég, még egy fabatkát sem ért és a fenébe kívánták. Nyűg és szájhúzás kísérte a Copa del Rey küzdelemsorozatát, melynek presztízse a bajnoki cím és a nemzetközi szereplés mellett csekélynek bizonyult. Az elmúlt években azonban a Király-kupa felértékelődött, és a két óriás, a Barcelona és a Real Madrid versenyfutásának citrom-díjaként büszkén csillogott a klubmúzeumok vitrinjében. Itt is, ott is.

A 2011-es döntő visszavágója következik, ahol a Barca a Tata Martino-éra becsületének a megvédéséért száll harcba az ősi rivális, Reallal, melynek jelen pillanatban inkább púp a hátán az "elklásszikós" Király-kupa. A blancók BL-álmai (A por la Decima!) és bajnoki reményei mellett tyúkszem a minden erőbedobást megkövetelő fellépés, melyen mind a két oldalon kulcsfigurák hiányoznak. Nincs alku. El Clásico van!

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com