AJÁNLÓ
 
19:01
2014. 08. 25.
A tavalyi spanyol klubfoci parádés szezonját nem is tudom, mivel lehetne felülmúlni, de hátha...
A bejegyzés folyatódik
 
19:01
2014. 08. 25.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
19:01
2014. 08. 25.
Mielőtt teljes erővel rástartolnánk az Eb-re, számot kell vetnünk a La Liga BBVA 2015-16-os...
A bejegyzés folyatódik
 
19:01
2014. 08. 25.
A most futó szezonban a Barca még soha nem érezhette ennyire bajnoknak magát, mint a...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

1. forduló: Májusig itt van a cirkusz!

0 komment

Nagyon színes hétvégét ígért ez a nyitóforduló, innen a cirkuszos hasonlat a beharangozómhoz is, de elvárásaimat eseménydússágban még felül is múlta, így elégedettek lehetünk. Már egy fordulóban volt minden, ami minden rendes bajnokságban szokott történni minimum egyszer: villantak a piroslapok, fordultak meg meccsek, meglepetés is volt már, bírózni is lehet, csettinteni is szép játéktól, csalódást okozó nagyok is voltak, villantak a piroslapok, sajnos sérülések is történtek már, minden volt mint a vásárban, még áramszünet is csak Jimmy Jump nem tette még tiszteletét.

Málaga-Athletic Bilbao 1-0

Kezdésnek szombat kora este Málagába látogatott a Nápolyban jól helytálló Bilbao, amelynek kezdője azt sejtette, hogy Valverde bizony pontokért utazik délre, nem a második csapatot akarja most bejátszatni a nagyok helyén. Mesterünk jól is számított, ám az ellen nem tehet semmit, hogy a bíró jogos és történelmi góltól fosztja meg őket a hajrában. A baszkok lelkierejét jelzi, hogy egy percre rá újabb tökéletes helyzetet alakítottak ki, ott a 11-es maradt el, szintén jogtalanul. Hogy a Málagáról is szóljunk: a góljuk épp rendben volt, mivel a 11-esük jogosnak tűnt, Iraizoz meg hiába védte a büntetőt, a kipattanót belőtte Luis Alberto. De a két piroslap mellett nem lehet elmenni, sürgősen rendet kell tennie a fejekben Gracia edzőnek, mert ez így nem pálya, mindkét kiállítás kirívó sportszerűtlenség után járt, és még volt képük értetlenkedni is a kiállítottaknak.

Sevilla-Valencia 1-1

Ez az a meccs, amely jobb is lehetett volna, de azért így is egészen izgalmasra sikeredett. Valamelyest megérdemelt a döntetlen, Piatti kapufája miatt én szubjektívan úgy érzem, a vendégek érdemeltek többet, no meg 10 emberrel egyenlíteni a Sánchez Pizjuánban nem kis fegyvertény. De Paulnak meg jár a körmös, mert azért akármennyire ráncigálnak hátulról, nem ütünk vissza. Villant is az instant piros – jogosan! Sevillai fronton amúgy érkezik is az erősítés a védelembe, a francia Trémoulinas jön a Dinamo Kijevtől Fazio közvetett pótlására: aki Fernando Navarro helyét foglalja majd el a balszélen, Navarro meg bemegy középsőnek talán. De majd Emery eldönti. Új emberünk így néz ki:

Granada-Deportivo 2-1

Caparrós jött, látott és csinált egy szolid Granadát. Minden csapatrészben jobbnak tűntek a hazaiak, kivéve a kapust, ugyanis a macedón Dimitrievski nagyon bevédte Cavaleiro lövését a meccs elején. Utána azért nyilvánvaló volt, hogy a jobb(an játszó) csapat mikor fog egyenlíteni, Rochina vezérletéve (és Lux kapushibájával) a hazaiak megfordították a meccset. Galíciában nincs ok pánikra, egészen jó a kezdő sorsolása a csapatnak, van lehetőség javítani, a Real Madridig (4. forduló) két maximálisan nyerhető mérkőzés áll előttük.

Bizony, Rochina jobb csapatba került a tavalyi Rayóból...

Almería-Espanyol 1-1

Késő éjjel feszült egymásnak az  egyik fő kiesőjelölt az edzőváltáson átesett papagájokkal. Arbilla kiállítása miatt egy órát játszottak tízen a vendégek, de az utolsó pillanatban (103. perc) Sergio García kiegyenlített, így a minimális célkitűzést csak teljesítette a jobbik csapat: nem kapott ki szerény képességű ellenfelének otthonában. A meccs vége felé sötétbe borult a stadion, innen eredt a gigantikus hosszabbítás is. Jól játszottak a hazaiak, de eggyel többen voltak, úgy meg könnyebb dominálni, annyival azért nem jobb az Espanyol, hogy ezt több mint egy fél meccsen át elbírja.

Ez ilyen szoros volt

Eibar-Sociedad 1-0

A gipuzkoai derbin a némileg pihentető vendégek miatt (csütörtökön Krasznodar igedenben) az Eibar előtt élete lehetősége állt: győzelemmel debütálni a Primera Divisiónban. Ez Javi Lara csodás szabadrúgásával össze is jött. Egyébként harcosan, ügyesen, cseppet sem játszott megilletődve a kiscsapat, akiknek legnagyobb fegyvere idén várhatóan a csapatszellem, és a családias hangulatú ministadion lesz. Ilyen közel a pályához nem ülnek szurkolók egyetlen európai topligás stadionban sem. Ez számíthat. 6000-esre növelték a stadion kapacitását, tekintettel az elsőligás szereplésre, ez sokat elmond az Ipurúa méreteiről. Ráadásul 22 hazai játékos a két kezdőben, rendkívül boldogító ilyet látni!

Aki még nem látta Javi Lara kvázi szögletgólját, most megnézheti, kb. tízszer

Celta Vigo-Getafe 3-1

Végre kiszakadt a gólzsák ebben a fordulóban is! A Celta mintha tavaly április-májust írna, ugyanolyan elánnal és szellemesen játszik, mint tavaly tavasszal. Berizzo tényleg nem a levegőbe beszélt: a Luis Enrique által megkezdett utat járja tovább az égszínkék csapat, egy Larriveyjel erősödve ez még sok mindent érhet, de a reményre mindenképp feljogosít. A Getaféban Sammir meglőtte első primerás gólját, így ők is bizakodhatnak a horvát-brazil belelendülésében, de pl. Alexis egy általa elkövetett sárgalapos faltba belesérült, le is kellett cserélni, így szegény embert még az ág is húzza. Colunga eladásával nem is tudom, miben bízhatnak szegények.

Barcelona-Elche 3-0

A katalánok újra három saját nevelésű csatárral álltak fel, meg is lett az eredménye, mivel az Elche védekezésének kulcsa már Birminghamben állja a sarat: Carlos „La Roca” Sánchez hiányában simán átgyalogolt a Barca a zöld-fehéreken, és gálázott: Messi kettőt lőtt, Mounir El Haddadi pedig egyet, de a fiatal srácé volt a legszebb: van spiritusz a Lucho-féle új Barcában, Messi visszavontabb, éles a csapat, persze egy nagyon jó Elche sem jelentett volna gondot otthon még egy gyengébb Barcának sem, de azért a debütálás jól sült el, mostmár a többire is kíváncsiak leszünk. Mascherano pirosát is elbírták a gránátvörösök. Íme az új titán:

Levante-Villarreal 0-2

Valencia közelének két „másik” csapatából az egyértelmű esélyes, a Kazahsztánban is gálázó sárgák kerültek ki győztesen, minden tekintetben jobb volt a vendégcsapat, ráadásul példás összejáték végén lőtték a másodikat: a Barca-nevelés Espinosa adott be a Real-nevelés Cserisevnek, a vége sima lett, mint maga a meccs, 2-0 a vendégeknek, akiket csütörtök után hivatalosan is vár az Európa Liga csoportköre. Amikor legutóbb ott szerepeltek, elődöntőig mentek. Most is benne van? Lehet, és reméljük!

Ma este két meccs vár még ránk az első fordulóból:

A Real Madridra a porondra 42 éves távolléte után visszatérő Córdoba vár a Bernabéuban (országos egyes), a városi rivális Atléticónak pedig külvárosi utazás következik a Vallecasba, ahol a Rayo szeretné megszorítani az átmenetileg edzőtlen bajnokot (országos kettes?). Simeone nyolc meccset kapott, de elmondása szerint Germán Burgosszal mindenben egyetértenek, így a temperamentumos másodedző jól fogja irányítani a matracosokat. Múltja alapján a párharc rendkívül gólgazdag meccset ígér, érdemes lesz fennmaradni!


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com