AJÁNLÓ
 
16:36
2016. 03. 14.
Pepe Mellel a galiciaiak sokáig veretlenek maradtak a La Ligában. A Mel-projekt szép ívet...
A bejegyzés folyatódik
 
16:36
2016. 03. 14.
"Spanyolország braziljai" - ahogy a kanáriakat nevezik. Quique Setién 18 hónap alatt...
A bejegyzés folyatódik
 
16:36
2016. 03. 14.
A BL- és EL-hullámvasút pszichedelikus körforgása után túrjuk be ismét a fejünket...
A bejegyzés folyatódik
 
16:36
2016. 03. 14.
Na igen, a jó öreg Granada. Hol egy kupac szedett-vedett, castingról behívott srácok...
A bejegyzés folyatódik
 
16:36
2016. 03. 14.
Két és fél éve az Eibar a másodosztály legszerényebb csapataként lett bajnok, és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

La Liga, 29. forduló: Csodafejesek

0 komment

La Liga 29. forduló összefoglaló

Hatalmas meglepetés nem történt a hétvégén, hacsak az nem, hogy a Valencia lehúzta a gyufát a városi derbin a tökutolsó Levantétól. Most úgy tűnik, míg Gary-fiút a futball istene kitanítja a mesterségre, a denevérek már a Segundában fognak villogni. (Yes we can - na persze... - ezen röhög már a fél világ) A játéknapot  a bombafejesek tették felejthetetlenné: Saúl (Atleti), Escalante (Éibar) és Casemiro (Real) is remek bólintással segítette csapatát pont(ok)hoz. Kattintás után videóösszefoglalók!

 
 

Málaga-Sporting Gijón, 1-0

A Sporting szabadesésben zuhan tovább a Segunda felé: az asztúriaiak nyolc forduló óta képtelenek nyerni. A Málaga legjobbja a Kamenit helyettesítő Ochoa lett - legalábbis a szurkolói szavazatok szerint. Minden dicséret ráfér a mexikói kapusra, így innen mi is hátbaverjük! Juanpi gólja parádés. A Sporting többet érdemelt volna...

Barcelona-Getafe, 6-0

A culék felszántották a Getaféval a Camp Nou gyepszőnyegét. A találkozóról mindent elmond, hogy a vendég madridiak a második félidő 19. percében veszélyeztették először Bravo kapuját. A hazaiaknál Munir, Neymar (2), Messi és Arda jegyeztek találatot (az első Juan Rodríguez öngólja volt). A Pulga - nem a mienk - ismét kihagyott egy tizenegyest..., ezzel a Barca új rekordot állított fel: soha ennyi tizenegyest csapat nem hagyott ki a La Ligában, mint a katalánok a most futó szezonban. Mivel megy a szekér, speciel ezt most mindenki leszarja.

Celta Vigo-Real Sociedad, 1-0

Iago Aspas megcsinálta a Balaídosban is: a Madridnak lőtt találata után újabb átemelős gólt szerzett a csatár, s ez most három pontot ért az európai kupaindulásra gyúró keltáknak. Golaaazzooo!

Atlético Madrid-Deportivo, 3-0

A Barcát üldöző Atleti negyedik sikerét érte el zsinórban, míg ellenfele, a Depor 13 bajnoki óta képtelen nyerni. Saúl egyre jobb és jobb a matracos seregben. Micsoda fejes!

Las Palmas-Real Madrid, 1-2

A Madrid a Kanári-szigeteken is nagyon keveset mutatott: a kiesés ellen menekülő kanárik a frászt hozták a rotáló Zidane csapatára. A királyiakat egy 89. percben bestukkolt Casemiro-fejes mentette meg a kudarctól, de a három pont ellenére is égés a "szigetországi" kaland. Két szögletgól mellett csupán helyzetecskék az újonc ellen, ez nagyon vékony, még akkor is, ha tudjuk, sokan megszenvedtek már Gran Canárián, köztük a Barca is. A mutatott játék alapján a Setién-gárda bentmaradhat.

Rayo Vallecano-Éibar, 1-1

Az adok-kapok vége igazságos döntetlen, ami a Rayo helyzetében kellemetlenebb. A darazsak helye még nem biztos a Primera Divisiónban, így a vezetés megszerzése után illett volna behúzniuk a három pontot... Escalante bombafejes után csak csettinteni lehet!

Levante-Valencia, 1-0

Gary-nek ismét lenyomott egy sallert Futball-isten, mert az angol képtelen tanulni hibájából: a 130 millió eurós kísérletezésének újabb "eredménye", hogy a Valencia a városi derbin kikapott a tökutolsó Levantétől. A Valenciának az első félidőben kidolgozott két helyzetén kívül nem volt kapura lövére - ugye értjük, a kieső ellen, a Valenciának... Gary, most már tényleg takarodj! A Granota előtt le a kalappal.   

Sevilla-Villarreal, 4-2

Sokat ígért előzetesen és nem nyújtott kevesebbet a Submarino sevillai fellépése. Lüktető ritmus, remek gólok, élvezetes játék! Emery csapata ugyan előnybe került (Gameiro elviharzása után Iborra passzolt a kapuba), de a sárgák Bakambu duplájával a szünet előtt fordítottak (Bakambu hétközben a Leverkusennek is kettőt vert). A fordulás után Victor Ruíz öngólja visszaadta az andalúzoknak a reményt, akik Konopljanka bombájával később ismét vezetést szereztek. A Villarreal ezt követően feltámadt, s Banega kiállítása után átvette az irányítást, de helyzeteit nem tudta kihasználni, így a végén Reyes bevitte a kegyelemdöfést.

Athletic Bilbao-Real Betis, 3-1

Sabin Merino duplájával és Mikel Rico bombájával a baszkok kikloffolták a verdiblancót a San Mamésban.

Hétfőn rendezték:
Granada-Espanyol, 1-1

A tabella állása 29 forduló után:

La Liga 29. forduló összefoglaló


comments powered by Disqus

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com