Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piqué és a "csodálatos kisebbség"

0 komment

Piqué Barcelona Espanyol Király-kupa

Nem először szóltak a spanyol hírek Gerard Piqué "vicces" kijelentéseiről. Valószínűleg nem is utoljára. Ilyen vagyok - állítja magáról a játékos, s ezzel minden felelősséget le is pörrent magáról. Most azonban saját földijeinek sózott oda. Egyesek szerint viccesen, másoknak vérlázító módon. A Barca spanyol(?) válogatott védője bántóan kisemmizte az Espanyol-híveket Katalóniából, pedig a Marca szerint egyikükkel bensőséges kapcsolatot ápol! Hol van már Puyol vagy Xavi példamutató kiállása? Gerardnak még sokat kell tanulnia e téren, ha azt akarja, egy napon a nevét az előbb említett két fenoménnal együtt említsék!

37. forduló: Baljós árnyak

0 komment

Nem lesz sztrájk! - hirdették a spanyol lapok csütörtök délben, miután a spanyol legfelsőbb bíróság illegálisnak ítélte meg a beharangozott tüntetést. A történet rendkívül egyszerűen, néhány mondatban is prezentálható, ugyanakkor a megoldás - az emberi hülyeségnek büszkeségnek köszönhetően - baromira összetett. Hajtás után némi fejtágítás a sztrájkról, majd a 37. forduló meglepően sok tétmeccsel.

Orellana és a szezon leghülyébb kiállítasa

0 komment

Felrúgja? Visszarántja? Fellöki? Megüti? Leköpi? Egy lószart! A Celta Vigo chilei támadója egészen sajátos módját választotta a benne dúló feszültség levezetésének: egy kirúgott gyepdarabot kúrt hozzá Busquetshez, ami után mehetett is zuhanyozni. Rossz vér! Epic ever.

Gaizka Mendieta - a Valencia legendája

0 komment

Gaizka Mendieta a '90-es évek végén, illetve a 21. század elején az egyik legmagasabban jegyzett klasszisnak számított. 2000-ben, csakúgy, mint egy évvel később őt választották meg a BL-sorozat legjobb középpályásának. 2001 nyarán, 10 év valenciai szolgálat után rekordösszegért, közel 50 millió eurónak megfelelő pesetáért került az olasz Lazióhoz, ahol megbukott, így hát visszatért Spanyolországba, és a Barcelonában játszott egy évet kölcsönben. A korábbi 40-szeres spanyol válogatott játékos Angliában, a Middlesbrough együttesében fejezte be pályafutását. Jelen pillanatban London, Valencia és Barcelona között ingázik, szakkommentátorként dolgozik, odafigyel a vállalkozásaira, és végre azt csinálhatja, amit a futball mellett a legjobban szeret: DJ-skedik! Az interjúért hálás köszönet Farkas Norbertnek, aki a Sport TV Fieszta című műsorában beszélgetett a szőke spanyollal.

2014 - Leg, leg, legnagyobb pofára esések

0 komment

Nyakunkon az év vége, így elkerülhetetlenek az összeállítások. Nem is tudom, hogy vezessem be az első kategóriát: A lónak is négy lába van, mégis megbotlik? Ciki. Szóval, blama. Mármint döntő pillanatban pofára esni, ráadásul több tízezer ember előtt a helyszínen és milliónyi tv-re tapadó szempár ölelésében. Hát, van benne valami. A 2014-es visszaemlékezésünk első felvonásában a legnagyobb bukásokat énekeljük meg, a szó szoros értelmében. Pedro, Bale és Paco Jémez.

El Clásico - a júdások

0 komment

Az el Clásico mindig is többről szólt, mint a futball. Történelmi, gazdasági, politikai és kulturális melldöngetés terebélyesedett a labdarúgó-mérkőzésre, mely sokszor oly hatalmas árnyékot vet, hogy az apropóját adó sportesemény eltörpül mellette. A felfokozott érzelmi hangulatban a két klub között keringő játékosokra a "júdás" bélyeget sütötték az elhagyott egyesület szurkolói. Lássuk, kikből lettek páriák egyik, illetve másik oldalon. A futballklasszikus legnagyobb júdásai következnek.

2. forduló: A nemzetközi kupák árnyékában

0 komment

Múlt hétvégén végre elrajtolt hőn szeretett bajnokságunk, és a hétközi nemzetközi kupafordulók (és sorsolás) után máris "pirig-pereg" a történet a második kűrrel. Ahogyan azt Equinox már összefoglalta hétfőn, sípos seggű lovon és anyakoca lovagláson kívül volt itt kérem minden, mint a búcsúban. Lássuk, mi is vár ránk mától vasárnap estig:

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com