Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

14. forduló: A Klasszikus árnyékában

0 komment

A tizennegyedik körre készülünk Hispánföldön, amelynek a legfőbb kérdése, hogy eldőlhet-e a bajnokság idejekorán egy esetleges Madrid-párti forgatókönyvvel? Egyéb nagy rangadót nem tartogat a játéknap két kisebb tartományi derbin kívül. Hajtás után lássuk, mi vár ránk a hétvégén!

Amikor Don Ramón órákat ajándékozott a matracosoknak

0 komment

Rendszeres olvasóink tudják, időről időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy felevenítsük a spanyol labdarúgás egy-egy szimbolikus pillanatát. Ezen alkalommal 1990 szeptemberébe utazunk vissza, több mint egy negyedszázados távlatból megnézzük, hogyan is történt meg az, hogy a Real Madrid pénzéből gyártottak atlétis órákat a város (akkor még jelentősen) szegényebbik felében!

Azok a 90-es évek: John Aldridge

0 komment

90-es évek John Aldridge Real Sociedad

Új sorozatunkban a XX. század utolsó évtizedének legnagyobb LaLiga-egyéniségeit énekeljük meg. A sort a Márka Meggy, a rave és house zene, a petyhüdt, negédes Friderikusz show-k, a Buffalo cipők, és a vasárnap délutáni Disney mesedélutánok korszakának egy üde színfoltjával kezdjük, aki külföldiként hódította meg az Atotxát. Terítéken John William "Aldo" Aldridge, a kegyetlen.

Casemiro-szindróma

0 komment

La Liga 11. forduló Sevilla Barcelona Real Madrid Real Betis Poyet

Jön a 11. forduló! BL-ből, EL-ből lógó nyelvvel visszakullogó csapatokkal. Minden szem a Ramón Sánchez Pizjuánra szegeződik, ahol vasárnap este a negyedik Sevilla fogadja a második Barcelonát. Mindössze egy pont különbséggel. A játéknap kérdései között szerepel továbbá, hogy a Betis edzője, Gustavo Poyet meg tudja-e menteni állását, illetve, hogy mit kezd a Real Madrid gyengélkedő védelme a feljutó Leganés kontráival. Zidane együttese a La Liga egyedüli veretlen csapata. Node meddig?

IDŐGÉP: Bobo nullszögből berakja

0 komment

Christian Vieri Atlético Madrid UEFA-kupa PAOK mágikus gól

Rendszeres olvasóink tudják, időről időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy felevenítsük a spanyol labdarúgás egy-egy szimbolikus pillanatát. Most 19 évet vágtázunk vissza az időben, hogy lássuk, ahogy az Atlético Madrid legyalulja a Calderónban a PAOK-ot, többek között Christian 'Bobo' Vieri mágikus góljával.

Akiknek nem teljesült az álma..., aztán mégis!

0 komment

Barcelona Real Madrid La Fábrica La Masía utánpótlás

A La Masía és a La Fabrica megítéléséről, azaz a Barcelona és a Real Madrid utánpótlás-központjainak spanyol futballban játszott szerepéről sokat lehet olvasni. Olykor kimagasló eredményeiket dicsérik, máskor a futball alma materek berkein belül folyó képzés és nevelési módszerek árnyoldalairól cikkeznek. Kétségtelen, minden évben tömegével érkeznek a világ minden pontjáról fiatalok, gyerekek e két bázisra, hogy álmukat valóra váltsák, de csak töredéküknek jut osztályrészül, hogy bemutatkozzanak az első csapatban. A resztli szélnek ered ugyan, de jó részük megragad a La Ligában. Róluk lesz most szó.

Az Atlético lehet a Bayern mumusa?

0 komment

Bár sokan finnyásan húzták el szájukat a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása után, miszerint a csapatok már játszottak egymás ellen, úgyse tudnak új dolgokat mutatni, azért a többség mégis izgatottan várta/várja a csoportbeli küzdelmek rangadóit. Ezek egyike volt a tavalyi elődöntős párosítás megismétlése, mégpedig az Atlético Madrid és a Bayern München összecsapása. Miután Pep Guardiolát kiutálták elbúcsúztatták a bajorok, egyből jelentős reményeket fűztek a frissen érkezett olasz tréner munkájához. A meccs aztán végül inkább a spanyol csapat szurkolóit tölthette el örömmel, hiszen egészen impresszív teljesítményt nyújtva végül két vállra fektették a német óriásklubot.

laligaloca

blogavatar

"Mert a spanyol futball több mint a Barcelona és a Real Madrid!"

Facebook

Tabella

Widget powered by WhatstheScore.com